Hlavní obsah

Microsoft dal rodičům bič na děti, omezil hraní na své konzoli

Microsoft přidal do herního systému Xbox 360 funkci časového zámku (Family Timer). Zámek umožní rodičům nastavit svým dětem maximální dobu, během které budou moci na konzoli hrát.

Článek

Časové omezení lze přidělit buď na denní, nebo na týdenní bázi. Xbox se tak stal jedinou herní konzolí, která podobnou možnost nabízí. Systém rodičům umožňuje také blokovat hry s nevhodným obsahem.

Uživateli se při dlouhém hraní na obrazovce nejdříve objeví upozornění o blízkém vyčerpání limitu, po chvíli se pak konzole sama vypne. Časový zámek na podobném principu jako byl použit u Xbox 360 nabízí také operační systém Windows Vista.

Funkce časového zámku se na nových systémech objeví na konci letošního roku, stávající Xboxy 360 pak budou automaticky vylepšeny pomocí aktualizace na nových hrách.

"Jednou z našich priorit tak je, aby měli rodiče dostatečnou možnost kontroly nad volným časem svých dětí," uvedl Robbie Bach, šéf divize Entertainment & Devices společnosti Microsoft. Podle Bacha drtivá většina rodičů omezuje dětem čas, který stráví ve videohrách a nová funkce, kterou má Xbox 360, jim přijde vhod. 

Ve světě se prodalo více než 13 miliónů Xboxů a tlak na kontrolu obsahu je tak stále větší, tvrdí zástupci Microsoftu. Největší konkurencí Xboxu 360 jsou herní systémy Nintendo Wii a Sony PlayStation 3.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám