Hlavní obsah

Simpsonovi jako hra jsou už na trhu

PRAHA

V pátek byla zahájena distribuce hry Simpsonovi (The Simpsons Game). Autoři ji vytvořili podle scénáře původního televizního seriálu, který získal řadu cen Emmy. Hlasy postavičkám propůjčili rovněž seriáloví dabéři.

Článek

Členy žluté disfunkční rodiny, Homera, Marge, Barta, Lisu a Maggie, provede hráč v bitvě za únik z videoherního světa a záchranu Springfieldu. Každý ze Simpsonů přitom vyniká jedinečnými speciálními schopnostmi: jsou tu Homerovy "homerballové" údery, Bartmanova lanová dráha, Margeina mafiánská skupina nebo Lisina Ruka Buddhy. 

V gamesce ja na 40 minut nových animovaných scének. Podle tvůrce tak byly de facto vytvořeny dva nové díly Simpsonových. Herních dialogů je asi 8000 řádek.

:. Hru Simpsonovi vyvíjí studio EA Redwood Shores.

"Jádrem hry je její příběh," řekl Matt Selman, výkonný producent The Simpsons. "Rodinka Simpsonových zjistí, že se najednou ocitla ve videohře. Ze začátku je možnost používat zvláštní schopnosti velice baví, ovšem život postavičky ve hře je těžší, než si mysleli. Posléze jsou nuceni vyrazit do zákulisního světa videoher, absolvovat řadu úkolů a soubojů, parodujících jiné videoherní tituly a nakonec dosáhnout vytoužené svobody."  

Hra Simpsonovi není určena na monitory osobních počítačů. Existuje zatím ve verzi pro stolní konzoly PlayStation 2/3, Xbox 360, Wii a Nintendo DS. Není lokalizována do češtiny. Čeští hráči se tak budou muset spokojit s angličtinou.

O seriálu
Seriál Simpsonovi oslavil letos premiéru jubilejního 400. dílu a zároveň s ním byl do kin uveden první animovaný film s názvem Simpsonovi ve filmu, který na celém světě utržil již 520 miliónů dolarů.
Od svého vzniku v roce 1990 se Simpsonovi změnili ve fenomén. Seriál, jenž získal ocenění Emmy Award, se zapsal do dějin televize jako nejdéle vysílaný sitcom současnosti a současně také jako nejdéle běžící animovaný pořad. Od 23. září běží již 19. série Simpsonových.

Reklama

Výběr článků

Načítám