Hlavní obsah

TerraFire - hrátky s ohněm

Novinky, Radovan Blažek

Budiž pochválena každá hra, která sestoupí z výšin komerční sféry, a povznese tak většinou nevalnou úroveň freewarové scény. Právě toto je případ TerraFire.

Článek

Jistý náznak toho, že si autoři dali se hrou více práce, než bývá obvyklé, je patrný už v samotném pojetí hry. Zatímco někde jinde by byl striktně dodržen žánr, zde byl učiněn pokus o menší experiment. Ten spočívá v kombinaci klasické plošinovky a neméně obvyklé vesmírné střílečky.

Takže ovládáte malou vesmírnou raketku vybavenou nějakými těmi zbraněmi, ale neletíte s ní pořád rovně, nýbrž se vyhýbáte nejrůznějším překážkám, které vás mohou snadno zničit, stejně tak jako nepřátelé, kteří se i zde čas od času vyskytnou.

Ovládání nepatří mezi nejjednodušší, je třeba mu nejdříve přivyknout, což má za následek poněkud vyšší obtížnost. Když k tomu ale přičtete celkem sedmadvacet úrovní, máte o zábavu na dlouhou dobu spolehlivě postaráno.

DOWNLOAD, homepage, 2.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: ShaagChess - zdařilé šachy

Simulací této královské hry vzniklo už mnoho a i když tato nepatří mezi takové, u nichž by se Kasparov zapotil, průměrnému hráči může přijít vhod.

Výběr článků

Načítám