Hlavní obsah

Nový model PlayStationu 3 už není zpětně kompatibilní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Sony začala do Evropy dodávat novou verzi herní konzoly PlayStation 3. Model osazený 40GB pevný diskem již není zpětně kompatibilní s tituly pro PlayStation 2. Zástupci Sony uvedli, že o tuto funkci majitelé PS3 nejevili zájem.

Článek

Firma zároveň dodala, že do Vánoc bude na trhu 65 různých herních titulů a proto by ani podpora starších her neměla své opodstatnění.

Stejně jako 60GB verze PS3 i verze PS3 s menším diskem podporuje přehrávání DVD filmů až na nejvyšší rozlišení 1080p High Definition. Sony rovněž ušetřila na výbavě konzoly - model je namísto čtyř konektorů USB 2.0 vybaven jen dvěma a už nemá zabudovanou čtečku různých paměťových karet.

V Evropě se 40GB PlayStation 3 prodává za 399 euro, tedy asi 11 200 korun. Současný "Starter Pack" - PlayStation 3 s 60GB pevným diskem a zpětnou kompatibilitou se starší PS a dvěma tituly byl zlevněn na necelých 14 000 korun.

První PlayStation 3 byl v České republice oficiálně prodán letos v březnu. Jednalo se o model s 60GB diskem. Tehdy stál téměř 17 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám