Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: AssaultCube - excelentní střílečka

Novinky, Radovan Blažek

Kromě her, které kdysi byly komerční a nyní uvolněné k volnému šíření, má na freewarové scéně výsadní postavení ještě jeden druh: open source projekty. Jak to vypadá, když se takto zpracuje multiplayer střílečka, ukazuje tato hra.

Článek

V první řadě je to dobrá zpráva pro ty, kteří nějak nehoví Windows na svém počítači. AssaultCube je totiž určen i pro ně a to bez rozdílu toho, jestli používají Linux nebo Mac.

AssaultCube se bude líbit i těm, kteří nemají ten nejlepší a nejnovější počítač. Hardwarové nároky (vzhledem k tomu, jak dobře hra vypadá) nejsou příliš velké a stejně tak se dá přežít i méně kvalitní připojení, které ostatní tituly tvrdě trestají lagováním.

I přesto všechno se však nejedná o žádný odvar. Grafika, jak už bylo řečeno, vypadá celkem slušně a připomíná Counter-Strike, hratelnost se naopak blíží spíše Quakovi. Tedy až na jeden zbrusu nový herní mód, ve kterém pobíháte se sniperkami, co dokáží zabít jediným výstřelem.

DOWNLOAD, homepage, 19 MB, 9/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Toubou - trpíte závratí?

Pokud odpovídáte na otázku z nadpisu ano, pak byste účast v této hře měli zvážit. Ono totiž není nic jednoduchého viset na okraji kluzké plošiny a ještě přitom...

Výběr článků

Načítám