Hlavní obsah

Japonci vyrábí hru, která učí tvářit se inteligentněji

– TOKIO

Světová jednička v produkci hracích konzol japonská firma Nintendo uvedla na trh program, který má hráči umožnit nácvik inteligentních výrazů obličeje. Pomocí pokročilých biometrických technologií snímání tváře má program pomoci nejen perfektně ovládat své mimické svaly, ale naučí jej také, jak tyto svaly relaxovat a posilovat.

Článek

Program je určen pro dvouobrazovkovou konzoli DS a obsahuje minikameru. Vlastní nácvik spočívá v co nejpřesnějším opakování hlásek a napodobování výrazů obličeje, které se promítají na jedné z obrazovek. Na druhé se pak promítá návod, jak toho dosáhnout, přičemž minikamera sleduje obličej uživatele a dbá o to, zda je napodobování co nejvěrnější.

"Kdo si necvičí své mimické svaly, jeho vzhled postupně degraduje," vysvětlil koncepci svého cvičení profesor lékařské fakulty Fumiko Inudo, který pro firmu program "cvičení tváře pro dospělé" vypracoval.

Program obsahuje 16 různých miniher. Dokončení každé z nich trvá dvě až deset minut. Nintendo doporučuje "Face Training", jak se gameska nazývá, hrát maximálně 15 minut dlouho.

Výrobce důrazně varuje před přetažením obličejových svalů. Podle Nintenda by to mohlo mít "vskutku neblahé následky". 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám