Hlavní obsah

Microsoft začne prodávat herní myš s LCD panelem

Novinky, adr

Microsoft se snaží zaujmout hráče počítačových her špičkovou myší s přídomkem "Sidewinder". Nového hlodavce lze přizpůsobit ruce hráče přibližně 5000 způsoby. Periferie obsahuje plochou LCD obrazovku.

Článek

Měnit lze jak hmotnost myši (pomocí čtyř 5g závažíček), tak její citlivost pro snímání povrchu (400/800/2000 DPI). Rovněž lze upravit to, jak bude periferie "klouzat" po určitém povrchu (pomocí tří setů plošek s různým zdrsněním styčných ploch).

:. Myš Microsoft Sidewinder

Hlodavec na uživatele pomrkává malým plochým displejem (je umístěn mezi hráčovým palcem a ukazováčkem). LCD informuje o aktuálním nastavení periferie. Zařízení dovoluje jednotlivým tlačítkům přiřazovat makra, obsahuje také klávesu pro přímý vstup do herní složky ve Windows Vista (Games Explorer).

V přepočtu stojí myš 1600 Kč

Cena Sidewinderu, který by se měl na trh dostat v říjnu, je pro americký trh stanovena na 80 dolarů. Odhadujeme, že v ČR bude myšku možné koupit do 2500 korun s daní.

Microsoft se novinkou snaží uchytit na trhu s periferiemi pro profesionální hráče. Podle firmy tato část trhu zaznamenává v současnosti velkým boom.

:. G9 od Logitechu je určena rovněž náruživým hráčům. Na čerském trhu stojí asi 3000 Kč, Sidewinder od Microsoftu bude pravděpodobně levnější.

Společnost se však setká s velmi silnou konkurencí - za všechny zmiňme mezi hráči oblíbeného výrobce Razer či Logitech a jeho model G9 s výměnnými úchopy, vlastní pamětí, nastavitelným rozlišením či dnes již standardní kazetou pro vyvažování hmotnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám