Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Fate by Numbers - detektivní film

Novinky, Ondřej Pohl

Tak něco podobného už jsme tady dlouho neměli - hru, která svým ztvárněním připomíná spíše film, jehož děj můžete ovlivnit.

Článek

Když se řekne studentský projekt, krom zdařilých her z Digipenu si můžete představit i tuny neoriginálních a povětšinou špatně napsaných hříček mající za úkol jediné - zajistit svému autorovi zápočet z nějakého předmětu. Ovšem Fate by Numbers je výjimka potvrzující toto smutné pravidlo. Samotná hra totiž lehce přesahuje hranici jednoho gigabajtu, což je ve freewarových poměrech cosi nepředstavitelného. A vězte, že to není jen uměle nafouknutá hodnota.

Herní fajnšmekry navíc určitě potěší, že se jedná o čistokrevného zástupce jednoho mizícího druhu - adventur. Do sytosti si tak užijete rejdění myší po obrazovce, sbírání a zkoumání jednotlivých předmětů, rozhovorů a logických hádanek.

Co však odlišuje Fate by Numbers od ostatních podobných titulů jsou filmové animace. S těmi se nesetkáte jen v úvodu nebo v závěru, jak bývá zvykem, ale prakticky při každé činnosti. A to i tak obyčejné, jako je příchod nebo odchod z místnosti. Vše je černobílé působící velice těžkým a depresivním dojmem - atmosféra v této hře zasluhuje ohodnotit minimálně dvěma sty procenty.

Pokud jste tedy alespoň trochu schopni poprat se s angličtinou a obří velikostí souboru ke stažení, pak hru určitě vyzkoušejte. Budete odměněni nevšedním zážitkem.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 GB, 10/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám