Hlavní obsah

Microsoft zlevnil herní systémy Xbox 360 také v Evropě

Microsoft snížil ceny herních systémů Xbox 360 v celém evropském regionu. Firma již minulý týden zlevnila Xboxy 360 v USA. Kromě slevy se na pultech českých obchodů objeví také nová verze "Elite" s luxusnějším vybavením, která doplní stávající variantu "Premium" a ořezanou sadu "Core".

Článek

Novinky vstoupí v platnost 24. srpna 2007 a vztahují se na celou Evropu. Standardní verze "Premium" s bezdrátovým ovladačem a 20 GB pevným diskem bude zlevněna o rovné 2 000 Kč.

Nová doporučená maloobchodní cena se tak sníží na 9 990 Kč. U základní varianty "Core", která je určena spíše začátečníkům pro první seznámení se světem next‑gen her, dojde k poklesu ceny o 1 000 Kč na konečných 7 990 Kč. Xbox 360 v provedení "Elite" je obohacen o 120 GB pevný disk a HDMI rozhraní pro připojení k televizi. V obchodech bude k dostání za téměř 14 000 korun.

"Podařilo se nám prosadit koncept různých verzí produktu pro různé skupiny zákazníků. Nováčci si mohou vyzkoušet hry příští generace na verzi Core, pravidelní hráči sáhnou po variantě Premium a skalní fanoušci mají svůj Elite," uvedl Chris Lewis, vicepresident zábavní divize Microsoftu. 

"360" stála dva roky stejně

Xbox 360 si svou původní cenu udržel více než dva roky, což je dnes v tomto odvětví zcela mimořádné. Současné zlevnění má podpořit prodej před letošními Vánocemi.

V minulém roce na tuto konzoli připadlo více než 30 % trhu (podle celkových příjmů), v některých zemích (např. Velká Británie, Holandsko či Švédsko) se tento podíl vyšplhal až k 50 %. Podle Microsoftu ke každé konzoli zákazníci koupí v průměru 5,5 hry.

V České republice je Xbox 360 zdaleka nejprodávanější next‑gen systém, podle odhadu analytiků je jeho zastoupení na trhu zhruba 2:1 oproti oběma konkurenčním systémům (PlayStation 3 a Nintendo Wii) dohromady.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám