Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Banshee Frogger - úprk přes silnici

Novinky, Ondřej Pohl

Pamatujete legendu z dob Amigy, ve které jste museli s malým zeleným žabákem přeskákat přes rušnou silnici a řeku. Nyní před sebou máme její předělávku v moderním 3D kabátku.

Článek

Pokud pamatujete na dobu, kdy se Frogger prvně objevil na počítačových obrazovkách, pak pro vás mám poměrně zásadní informaci: je tomu už pětadvacet let. Toto výročí tak nejednoho tvůrce inspiruje k tvorbě předělávek - už jsme tu měli verzi pro mobilní telefony a nyní je na řadě ta pro osobní počítače.

Úkol stále zůstává týž: přeskákat rušnou ulici plnou aut a pak přes řeku na plovoucích kládách. Zásadní inovace však spočívá ve způsobu, jakým na celou situaci nazíráte. Zatímco v originále jste vše sledovali z ptačí perspektivy, tentokrát přijde ke slovu pohled očima hlavní postavy, dá-li se takto žába vůbec nazvat. To sice na obrázcích a i při hraní vypadá působivě, ale zároveň to má i negativní dopad na hratelnost. Před každým skokem je totiž třeba se rozhlédnout - zatímco v reálném životě je to samozřejmé a přirozené, zde to velice zdržuje a celou hru to posunuje spíše někam do oblasti experimentu. I ten vás však může dobře pobavit.

DOWNLOAD, homepage, 2.3 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Lionheart Remake - návrat klasiky

Panuje názor, že Amiga kdysi patřila k těm nejlepším herním zařízením světa. Pokud jej alespoň částečně sdílíte, pak si nesmíte nechat ujít jednu perfektní...

Výběr článků

Načítám