Hlavní obsah

X-BOX 360: NBA Street Homecourt - pouliční basket

Novinky, jky

Každoroční série NBA už může někoho nudit, a tak přišly EA Sports s opravdu promakaným kouskem. Nejlepší basketbalisté světa tak předvádějí své schopnosti na hřištích amerických předměstí a po tělocvičnách. Pokud ale hledáte nějaký realistický basketbalový simulátor, tak tato hra asi nebude zrovna pro vás. Jestli se poohlížíte po ulítlém odreagování pro více hráčů, je to něco pro vás.

Článek

NBA Street Homecourt není hra pro každého, to si přiznejme rovnou. Ten, kdo nemá rád arkády, tak z tohoto počinu asi příliš nadšený nebude. Triky při kterých by si musel i ten nejlepší basketbalista zlámat ruce, salta, využívání obroučky jako bradel, blokování jasných košů, to je to, co skvěle pobaví při hře více hráčů, ale zároveň většinou nevydrží příliš dlouho.

Jenže EA Sports přicházejí s mnoha zbraněmi, s jejichž pomocí se vás budou snažit u hry udržet. Tradičně reálná jména basketbalistů, obrovské množství různorodých triků a zejména možnost kariéry s hráčem vlastní výroby, to je to, co asi u člověka udrží u X-Boxu ze všeho nejdéle.

Pouliční zápas s triky si zahrajete asi nejčastěji, ale některým z vás možná nebude sedět tzv. Gamebreaker, což je jakýsi ukazatel, po jehož naplnění můžete spustit tzv. přelomový moment hry. V něm sbíráte co nejvíce trikových bodů a po úspěšném koši si dle obtížnosti celé kombinace nejen připíšete určitý počet bodů, ale zároveň i nějaké odečtete svému soupeři. Běda ale jak míč ztratíte, zaboduje soupeř. Opět pro hru více hráčů velmi zajímavá vychytávka.

Ovládání vám dá zabrat

Grafika a zejména pohyby jsou velmi dobré, jak už je u her od EA na X-BOX 360 zvykem. Jednotlivé basketbalisty můžete na hřišti bez potíží rozeznat. Jednoduše, grafika na výbornou. Zvuky jsou velmi standardní, možná snad jen rána do obroučky zní v reálu trochu jinak. Hudba se s hrou skvěle kloubí, černoši v Bronxu by měli radost.

Ovládání je jistojistě samostatnou kapitolou. Je sice poměrně intuitivní, ale triků je takové množství, že se většinou stejně naučíte jen několik zajímavých triků a comb, že stejně naprostou většinu nepoužijete či dokonce ani nikdy nespatříte. V tomto směru je velmi vhodné přečíst si manuál. Jen při samotném výskoku máte tolik možností, že vám jejich osvojení nějakou tu chvíli zabere. Na druhou stranu, když proniknete do všech tajů ovládání, těžko už vás někdo porazí.

Hodnocení: 7/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám