Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Penka Mazes - v roli průvodce

Novinky, Ondřej Pohl

Představte si akční hru, v níž je hlavní hrdina nevidomý. Říkáte si, že je to nesmysl? Pak vás dnešní hra přesvědčí o opaku.

Článek

Her, kdy se hlavní hrdina jen tak pohybuje bez ohledu na okolní nebezpečí a vy se všemožně snažíte ovlivňováním jeho okolí dostat ho na správnou cestu, každý známe několik. Při hraní se mi jako první vybavili legendární lumíci a jejich několikeré počítačové zpracování. I zde ze spodní lišty vybíráte jednotlivé vlastnosti, které pak aplikujete na samotného hlavního hrdinu nebo jeho okolí. Asi nejlepší příklad jsou různé šipky, které podle vašich požadavků změní směr chůze atd.

Graficky pak hra nápadně připomíná jinou klasiku a to Pacmana. Pobíháte totiž po bludišti, sbíráte žluté bodíky a tu a tam na vás zaútočí nějaká ta bestie. Celé to působí velmi jednoduchým dojmem, Game Maker zde ze hry cítíte hned po spuštění.

To je ovšem vedlejší - důležitější je, že se hratelnost a trvanlivost podařilo díky rozličným módům dostat alespoň na průměrné hodnoty, takže by vás hra nějakou tu dobu mohla dobře bavit.

DOWNLOAD, homepage, 3.7 MB, 6/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Need for Extreme 3D

Někteří z vás si možná vzpomenou na neskutečně hratelné Micromashines. Dnešní hra se jimi více než zřejmě inspiruje, a slibuje tak dlouhou dobu hraní a kopu...

Výběr článků

Načítám