Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Megaplex - návrat klasiky

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Logickou hru Supaplex z DOSové éry si velice cením, protože přináší neuvěřitelné množství levelů s velmi propracovanými hádankami, které jen tak nevyřešíte. Nyní před sebou máme její zpracování pro moderní systémy.

Článek

Kdo se se Supaplexem někdy setkal, mi jistě dá za pravdu, že se jedná o výjimečnou hru. Už jen její návrh, kdy se pohybujete vnitřkem počítače, má cosi do sebe. Sbíráte přitom barevné atomy, musíte se prokousávat přes zelené základní desky a na životě vás neustále ohrožují padající koule anebo běhající nůžky. K tomu všemu se přidávají vybuchující diskety a terminály, se kterými můžete ovládat dění v jiných částech úrovně anebo porty, přičemž některými lze procházet jen jednosměrně, a o dobrou zábavu máte postaráno.

Pokud vás tento popis navnadil anebo jste kdysi Supaplex hrávali, vězte, že už nemusíte prolézat archivy starých her a ještě se ke všemu trápit s DosBOXem, protože existuje verze pro Windows. Ta prakticky obsahuje vše, co za starých časů, a ještě k tomu navrch přidává vylepšení v podobě pokročilého editoru.

Pro milovníky logických her je tento titul povinnost, pro pamětníky možnost, jak si nostalgicky zavzpomínat a pro nováčky zase důkaz, že dříve se dělaly hry, které měly své kouzlo, ačkoli nedisponovali pompézní grafikou.

DOWNLOAD, homepage, 10 MB, 9/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám