Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Crayon Physics - hrajeme si s pastelkami

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli vizuální stránka této hry vypadá poněkud podivně, nenechejte se mýlit, ve skutečnosti před sebou máte jedno z nejneotřelejších dílek poslední doby.

Článek

Že je pod touto hrou podepsán tým Experimental Gameplay asi nikoho nepřekvapí, ale tato hra je rozhodně nadprůměrná i na jejich poměry. Vychází z klasického herního problému: na jednom místě máte kuličku a potřebujete ji dostat na místo druhé. A nyní přijde ona originálnost: činit tak budete za pomocí objektů, které si sami nakreslíte.

Kurzor myši se totiž změní na pastelku, s jejíž pomocí můžete ke stávajícím útvarům na herní ploše přidávat další a další. Vždy je přitom třeba dbát na platné fyzikální zákony - kupříkladu když něco nakreslíte jen tak bez opory do vzduchu, nemilosrdná gravitace si to přitáhne směrem k povrchu země.

K tomu si přičtěte velmi neotřelou grafiku a máte před sebou velice zábavnou logickou hru, u níž se nudit rozhodně nebudete. Škoda jen, že neobsahuje víc úrovní.

DOWNLOAD, homepage, 5.7 MB, 9/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám