Hlavní obsah

V Londýně dávali k PlayStationu 3 ploché TV s uhlopříčkou 117 cm

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v české metropoli se evropský start herní konzole PlayStation 3 obešel bez zvláštních darů z lůna japonské Sony, bylo tomu v Londýně naprosto jinak. Prvních sto Londýňanů, kteří si vystáli frontu na PlayStation 3, totiž k němu dostali návdavkem také 46" LCD HDTV televizor.

Článek

A to zcela zdarma, jak uvedli reportéři serveru DailyTech. Sony rovněž počítala s tím, že si hráči 46" obrazovku (už jejího 42" kolegu je poměrně obtížné nasoukat do běžného osobního automobilu), kterou dostali k novému PlayStationu, těžko odnesou v rukou. Firma jim proto zajistila také odvoz taxíkem.

"Cítím se naprosto skvěle. Každý, kdo zde čekal zde, také jako já dostal LCD televizor," rozplýval se nadšením 17letý mladík, který byl vůbec první oficiálním kupujícím PlayStationu 3 v Anglii.

Podle pozorovatelů stála japonskou Sony promo akce spojená s rozdáním 100 kusů 46" LCD TV v Londýně kolem 250 000 liber, tedy asi 10,5 miliónu korun.

To v Praze byla podobná akce mnohem skromnější. Lidé, kteří před pobočkou Sony na Karlově náměstí čekali na PlayStation 3 i dvanáct hodin v kuse, si odnesli navíc nanejvýše balíček s dárkovými předměty, který jim darovaly hostesky. [celá zpráva]

Sony měla uvést PlayStation 3 celosvětově loni 17. listopadu. Nakonec však z těchto plánů sešlo a Evropa a Austrálie se PS 3 dočkaly až v březnu. Za zpožděním dodávek konzolí do těchto regionů stály problémy s výrobou modrých laserových diod, které jsou klíčovou součástí Blu-ray mechanik.

Tyto potíže jsou však již úspěšně zažehnány a Sony se chystá Evropu dobýt 200 000 kusy nových konzolí. Těžkou konkurencí jí jsou však herní mašinky Nintendo Wii [celá zpráva] a Microsoft Xbox 360. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám