Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Imperial Sudoku - Sudoku jak má být

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když podobných počítačových variací vzniká v poslední době dost a dost, tato zaujme především podařenou grafikou a faktem, že jí nechybí žádná nezbytná funkce.

Článek

Sudoku-mánie už trvá nějaký ten rok, do počítačového světa dorazila s mírným zpožděním oproti reálnému, prozatím se však nezdá, že by měla skončit. Důkazem toho budiž stále nově se objevující zpracování.

Stejně jako jinde, i tady musíte zaplnit všech jednaosmdesát políček číslicemi tak, aby se každá vyskytovala v každém sloupci, řádku a čtverci 3 x 3 pouze jednou. To už docela dobře vědí i ti, kteří Sudoku vůbec nehrají.

Na rozdíl od papírové verze vám zde však počítač ihned ukáže, jestli je číslo umístěno správně, anebo ne - v tom případě jej zvýrazní červeně. Navíc vám může umělá inteligence i napovědět, jak by mohl vypadat váš příští tah, anebo rovnou vyřešit celou hru za vás.

K tomu všemu je nutné přičíst i prakticky nekonečnou zásobu rébusů (stále jsou generovány nové a nové) a mnohem hezčí grafické ztvárnění, než jaké nám ukazoval posledně představený Sudoku King.

Pokud vám tedy vaše současné zpracování Sudoku nevyhovuje, toto by nejspíše mohlo, protože už mu prakticky není co vyčíst.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Chess 3D - kvalitní české šachy

I když variací této jedné z nejstarších her existuje přehršel, stále se objevují nové a mnohé z nich nás i příjemně překvapí. A čím třeba tato? Rozhodně svou...

Výběr článků

Načítám