Hlavní obsah

Výdělky plynoucí z počítačových her strmě rostou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Obchodníci s počítačovými hrami na území Spojených států si libují. Tržby z prodeje videoher se zde v loňském roce zvýšily o 18 procent na téměř 290 miliard korun. Na těchto číslech se podepsaly zejména herní konzole nové generace japonských firem Sony a Nintendo, uvedla analytická firma NPD Group.

Článek

Tržby z prodeje her a doplňků pro konzoly a kapesní herní zařízení stouply o 19 procent na 12,5 miliardy dolarů z předchozích 10,5 miliardy. Tržby z prodeje her pro osobní počítače se zvýšily o procento na více než 970 miliónů dolarů.

Společnost Sony v listopadu uvedla na trh svou novou herní konzoli PlayStation 3 a ve stejném měsíci zahájil prodej své konzoly Wii také její konkurent Nintendo. Oba systémy byly při své premiéře vyprodány, lidé na ně čekali dlouhé fronty často od časných ranních hodin.

Nejprodávanější hrou pro herní konzole se loni v USA stal simulátor amerického fotbalu Madden NFL 2007 z dílny největšího výrobce počítačových her Electronic Arts. U osobních počítačů se stala jedničkou internetová hra World of Warcraft.

Nejprodávanější videohry ve Spojených státech za rok 2006:
Herní konzole a kapesní zařízeníOsobní počítače
Madden NFL 07World Of Warcraft
CarsThe Sims 2
Lego Star Wars II: The Original TrilogyThe Sims 2: Open For Business Expansion Pack
NCAA Football 07Star Wars: Empire At War
New Super Mario BrosThe Sims 2 Pets Expansion Pack
Need for Speed: Most WantedThe Elder Scrolls IV: Oblivion
Gears of WarAge Of Empires III
Call of Duty 3The Sims 2 Family Fun Stuff Expansion Pack
Lego Star WarsCivilization IV
Fight Night Round 3The Sims 2 Nightlife Expansion Pack

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám