Hlavní obsah

HRA: Railroad Tycoon - klasika všech klasik

Novinky, Ondřej Pohl

Najde se ještě někdo, kdo nikdy alespoň chvíli nestavěl v této a podobných hrách železnice, silnice nebo mosty a posléze po nich neproháněl nejrůznější vozidla s rozličnými náklady? Nyní si můžete zavzpomínat na samotné počátky tohoto druhu počítačové zábavy.

Článek

Opakování cíle této hry bude určitě nošením dříví do lesa, ale přesto: na rozsáhlé mapě se nacházejí jak města, tak zdroje jednotlivých surovin a jejich zpracovatelé. Vašim úkolem je vše propojit ke spokojenosti všech. Mezi městy tedy natáhnete železnici a necháte po ní jezdit lokomotivy osobními a poštovními vagóny, do menších vesnic zavedete autobusové spoje. Daleko víc ale vynáší přeprava surovin, jen musíte vědět, co kam vozit. Uhlí patří do elektrárny, dřevo na pilu, železná ruda do hutí atd.

Na mapě však nejste sami (pokud si to nenastavíte), a tak musíte v tvrdém konkurenčním boji vypořádat s konkurencí, která vám přetahuje zákazníky.

Myšlenka je to skvělá a podle toho taky vypadá hratelnost. Tu ještě zvyšuje implementovaný technický pokrok - neustále jsou vynalézány nové a ještě rychlejší lokomotivy a nové způsoby dopravy.

Bohužel jedinou vadou na kráse se zdá být vizuální stránka - přece jen, jedná se o hru z roku 1990.

DOWNLOAD, homepage, 14 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Warsow - síťová řežba ala Quake II

Příznivci kvalitní grafiky, zběsilé hratelnosti a majitelé rychlého internetového připojení v jedné osobě se po nějaké době mohou těšit z pořádné hry.

HRA: Frozen-Bubble - hrátky s balónky

I když o originalitě námětu můžete s úspěchem pochybovat, věřím, že mnozí si hru s chutí nainstalujete a strávíte s ní mnoho příjemných chvilek.

HRA: Rainbrow - hrajeme si s barvami

Nenechejte se zmást infantilním vzhledem této hry. Míchání barev je zde zpracováno natolik sofistikovaně, že má šanci zaujmout i odrostlejší hráče.

Výběr článků

Načítám