Hlavní obsah

Herní konzole Nintendo Wii útočí na Evropu, ovládne ji?

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konzole Nintendo Wii, která redefinuje pojem zábavy, vstoupí v pátek oficiálně na evropský trh. Zástupci japonské firmy uvedli, že je systém již dopředu vyprodán.

Článek

Wii je nutné vyzkoušet - jeho přednosti totiž spočívají v jiných atributech než u konkurenčních herních konzolí z takzvané nové generace.

Nintendo se totiž při přípravě nového výrobku nezaměřilo primárně na jeho technologickou aktuálnost, jako to učinila například Sony ve svém připravovaném PlayStationu 3 či Microsoft v přístroji Xbox 360.

Nintendo jde svou cestou a nad hardwarovou nadčasovost (firma naprosto opomíjí pojmy typu HDMI, Blu-ray, HD-DVD, což si její rivalové neodpustili a neodpustí), se zaměřuje na těžko popsatelnou hratelnost.

Zapomeňte proto na klasické ovládání známé z PlayStationu či Xboxu (standardní joystick). Nintendo Wii vám strčí do rukou bezdrátový ovladač na bázi Bluetooth technologie a speciální nunchaku. Například ve hrách Zelda nebo Wii Sports pak mácháte rukama jako šílenci ve snaze pošoupnout postavičku v levelu o notný kus dále nebo rozmasírovat protivníka údery, které končí přesně na zadní čáře.

A protože vývojáři v Nintendu myslí snad na vše, máte bezdrátový ovladač provázkem přichycený k ruce, aby vám při prudším pohybu náhodou nevyletěl z dlaně a namísto virtuální postavičky nerozťal ve dví LCD obrazovku.

Wii Sports

Sportovní nadšenci ocení "pohybový" počin nazvaný Wii Sports, který obsahuje kolekci pěti sportů. Nejoblíbenějším se stane nejspíše tenis, který díky intuitivnímu ovládaní umožňuje širokou škálu úderů a jediným omezujícím faktorem se tak stává prostor, který v místnosti máte. Zbylé sporty, které si můžete zahrát, jsou baseball, bowling, box a také golf.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám