Hlavní obsah

EU chce omezit násilí ve videohrách pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Evropská komise chce zamezit násilí ve videohrách pro děti, a dává proto ke zvážení zavedení dobrovolných pravidel, která by výrobci těchto her dodržovali. Vyplývá to z dopisu, který v úterý poslal ministrům vnitra členských států komisař pro spravedlnost, vnitro a bezpečnost Franco Frattini.

Článek

Komisař napsal, že je šokován "obscénní krutostí" některých těchto her.

Podle komisaře nejde o zákaz násilných videoher, ale o možnost zavedení "dobrovolných pravidel pro výrobu interaktivních her pro děti". Frattini vyzval členské země i výrobce těchto her, aby začali na toto téma diskutovat.

Kritizoval skutečnost, že rostoucí počet her předvádí a "dokonce oslavuje násilí a někdy krajní násilí". Komisař napsal, že byl šokován "obscénní krutostí a brutalitou" hry, která se nedávno objevila na evropském trhu a v níž je "mladá dívka podrobena psychickému a fyzickému násilí". "Dalším příkladem takových v zásadě obscénních a perverzních her jsou ty, v nichž máte střílet obyčejné lidi na ulicích nebo zastrašovat děti ve škole," napsal Frattini.

I když je podle něj hlavně na rodičích, aby chránili své děti před takovou zábavou, mělo by se něco dělat i na státní a evropské úrovni. Frattini dává ke zvážení další aktivity v tomto směru, například označování násilných her a omezení při jejich prodeji dětem. Navrhl, aby o této problematice jednali ministři vnitra EU na okraj své schůzky začátkem prosince v Bruselu.

Reklama

Výběr článků

Načítám