Hlavní obsah

Vypadá jako dětská hračka, ve skutečnosti je to sofistikovaný robot

Novinky, ort

Robomaster S1 od společnosti DJI může na první pohled vypadat jako obyčejný tank na dálkové ovládání. Ve skutečnosti jde však o velmi sofistikovaného robota, který má 46 programovatelných komponent a šest programovatelných modulů umělé inteligence. Široké nabídce funkcí nicméně odpovídá také vysoká pořizovací cena.

Programovatelný robot RoboMaster S1 od společnosti DJIVideo: archív výrobce

 
Článek

Celá řada autíček na dálkové ovládání se dá koupit za méně než 1000 Kč, sofistikovanější modely vyjdou klidně i na pár tisíc. V případě modelu Robomaster S1 si však případní zájemci budou muset připravit 14 000 Kč. Za takovou sumu se totiž tato novinka nabízí podle nákupního rádce Zboží.cz v tuzemských obchodech.

Miniaturní dron se vejde do dlaně. Je navíc extrémně lehký

Hardware

Hned na úvod se ale sluší zmínit, že cena je do určité míry ospravedlnitelná, neboť tento robot ve tvaru tanku toho umí opravdu hodně. Jde samozřejmě stále ještě o hračku, ale zároveň také o edukační nástroj, který má naučit mladistvé programovat a odhalit jim základy robotiky.

Robomaster S1 toho totiž v základu umí relativně málo, vše jej musí postupně naučit jeho majitelé. Slouží k tomu programovací jazyky Scratch a Python, které se postupně děti naučí ovládat zábavnou formou, kdy je přes jednotlivé testy provede přímo tento obrněnec.

Foto: archív výrobce

Robomaster S1

Nepřekvapí tedy, že je určen spíše pro starší děti – výrobce hračku doporučuje až od deseti let. Se svými vrstevníky pak mohou mladiství s naprogramovaným tankem soupeřit o to, kdo má nejlépe připravený a vyzbrojený stroj.

Toto robotické vozítko se totiž může snadno pohybovat prakticky na jakémkoliv povrchu díky čtyřem robustním kolům a silným elektromotorům. Díky HD kameře pak na připojeném tabletu či mobilu přesně vědí, co jejich tank dělá.

Robomaster S1 nenaučí děti pouze programovat, ale pomůže jim také s pochopením fyziky, matematiky a bude zdokonalovat jejich reakční dobu. Snad jedinou vadou na kráse je vyšší pořizovací cenovka, ke které je nutné ještě připočítat náklady na pořízení tabletu či mobilu. Právě prostřednictvím těchto zařízení se následně novinka ovládá.

Foto: archív výrobce

Robomaster S1

Reklama

Související témata:

Související články

CES 2019: Roboti nahrazují domácí mazlíčky

Robotický pes Aibo sklízel v Las Vegas ovace, přestože nejde o žádnou revoluční novinku. Na pultech obchodů jde ale stále o nedostatkové zboží. Zástupci...

Výběr článků

Načítám