Hlavní obsah

Výkonné počítače cílí na kreativce a milovníky designu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Acer nabídne uživatelům úplně novou řadu stolních počítačů a monitorů ConceptD. Ta zaujme kromě vysokého výkonu také líbivým designem, cílí přitom na kreativce – tedy například na střihače, fotografy a tvůrce webového obsahu.

Monitor Acer ConceptD CP7 a sestava ConceptD 900 DesktopVideo: archív výrobce

 
Článek

Design je rozhodně jedním z hlavních lákadel nových strojů. Objevují se totiž u nich i velmi netradiční materiály, jako je dřevo. Z něj jsou vyrobeny například podstavce monitorů, ale také části počítačových skříní.

Vrchol nabídky, alespoň tedy co se stolních počítačů týče, tvoří sestava ConceptD 900. Ta je vybavena hned dvěma procesory Intel Xeon Gold 6148 se 40 jádry s podporou 80 vláken, půjde tedy o jeden z nejvýkonnějších strojů na trhu vůbec.

Dva extrémně výkonné procesory jsou doplněny o grafickou kartu Nvidia Quadro RTX 6000 a 12 paměťovými sloty pro celkem až 192 GB operační paměti. To je ideální konfigurace pro filmaře, animátory, produktové designéry a architekty, jak výrobce zdůraznil.

Pro běžné uživatele

Běžní uživatelé samozřejmě takto obrovský výkon nepotřebují, pro ně je určena sestava ConceptD 500. Jedním dechem se ale sluší dodat, že i tento stroj uspokojí velmi náročné uživatele. V jeho útrobách se ukrývají procesory Intel Core deváté generace s grafickými kartami až Nvidia Quadro RTX 4000.

Foto: archív výrobce

ConceptD 500

Tento model může být osazen až procesorem Core i9-9900K s 8 jádry, 16 vlákny a taktem dosahujícím až 5 GHz. Počítač podporuje připojení čtyř 5K monitorů (5120 x 2880 pixelů @ 60 Hz) s HDR barvami. Vybaven může být až 64 GB operační paměti.

Věžovitá skříň počítače ConceptD 500 má bílou povrchovou úpravu a hladké křivky inspirované minimalistickým designem. Skříň se vejde téměř do každého pracovního prostoru a na horní straně se může pochlubit vzorem inspirovaným dřevem. Uživatelé mohou rychle bezdrátově nabíjet moderní mobilní zařízení kompatibilní se standardem Qi a kolébka pro sluchátka využívá praktickou stiskem vysouvací konstrukci, která poskytuje možnost odložení headsetu, když nebude aktuálně zapotřebí.

Sestavy doplní designové monitory

Součástí designové edice ConceptD jsou také dva nové monitory. Oba přitom nabízejí obrazovky s Pantone validací, které by měly vynikat věrným barevným podáním. Splněn je v tomto případě náročný standard zobrazení Delta E <1. Na výběr bude mezi 27- a 32palcovou obrazovkou, samozřejmostí je potom rozlišení 4K.

Kdy a za jakou cenu se všechny představené novinky objeví na tuzemském trhu, není zatím známo.

Foto: archív výrobce

ConceptD CP7271K

Foto: archív výrobce

ConceptD CM7321K

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám