Hlavní obsah

Video: jak se pracuje s mobilním telefonem Apple iPhone

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Apple Computer uvede v pátek na trh svůj první mobilní telefon iPhone. Přístroj podporuje sítě GSM, bezdrátové rozhraní WiFi 802.11 b/g, EDGE a Bluetooth. Jak se se zařízením s 8 GB vnitřní pamětí za 599 dolarů (přibližně 12 000 Kč) pracuje, ukazuje videosekvence přiložená k článku.

Článek

Mnozí fandové moderních technologií jsou telefonem iPhone nadšeni. Analytici však vášně tlumí, protože se domnívají, že iPhone nebude mezi svými rivaly příliš prodejně úspěšný.

Mobil, byť nabitý výkřiky techniky, je totiž v porovnání s konkurencí velmi drahý. Například Samsung BlackJack stojí 199 dolarů, BlackBerry 8800 o sto dolarů více, podobně jako Treo 700p.

Těmto přístrojům s uhlopříčkou displeje o asi 2,5 centimetru menší, než nabízí iPhone, sice chybí velká vnitřní paměť o kapacitě několika gigabytů, avšak tento nedostatek nahrazují slotem pro paměťové karty standardu microSD (BlackJack a BlackBerry) či SD (Treo).

Jednou ze specialit iPhonu je multidotykové ovládání. Systém kvůli tomu neobsahuje fyzickou klávesnici, ale pouze její virtuální obdobu, která je promítána na displej.

:. Technické specifikace mobilního telefonu Apple iPhone. Kliknutím lze foto zvětšit.

Rovněž práce s tímto telefonem je velmi intuitivní, jak lze posoudit z přiloženého videa. Uživatel se snadno dostane k požadovaným aplikacím - k prohlížení internetu, fotografií, poslouchání skladeb či volání. Krátce se zmiňme také o tzv. proximity senzoru, jenž umí určit vzdálenost přístroje od tváře.

Pokud iPhone přehrává hudbu a přichází na něj zrovna hovor, po přiblížení k obličeji systém automaticky přehrávač pozastaví a přepne se do režimu mobilního telefonu.

Běžní uživatelé však málokdy slyší na technologické finesy daného výrobku, mnohem více je zajímá jeho cena. A ta je v případě iPhonu vysoká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám