Hlavní obsah

Unikátní zařízení pro bezdrátový přenos Full HD obrazu stojí 4000 korun

Novinky, mif

Tuzemské internetové obchody začaly v předobjednávce nabízet zařízení Asus WAVI, které bylo představeno v březnu na veletrhu CeBit. Zajímavá novinka dokáže bezdrátově přenášet multimédia ve vysokém rozlišení z počítače do velkoplošné televize. Cena zařízení od Asusu se aktuálně pohybuje okolo čtyř tisíc korun.

Článek

Zařízení Asus WAVI se k televizoru i počítači připojuje pomocí rozhraní HDMI. Bezdrátový přenos obrazu, potažmo zvuku, je poté zprostředkován pomocí technologie WHDI, která pracuje na frekvenci 5 GHz.

Novinka navíc disponuje dvojicí USB portů, které slouží k připojení klávesnice a myši. Díky tomu je možné ovládat počítač klidně i v druhé místnosti než je televizor. Pro bezproblémový přenos signálu by od sebe obě zařízení neměla být vzdálena více než 25 metrů.

Takto připojený počítač navíc nemusíte ovládat klávesnicí ani myší, využít k tomu můžete pohybový senzor Asus Xtion, který bude se systémem kompatibilní. Tento senzor umožňuje díky dvěma infračerveným čidlům a citlivému mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a pomocí jeho gest ovládat přehrávání videa či prohlížení fotografií, nebo jej dokonce dokáže přenést do hry.

Foto: Novinky

Asus Xtion Pro

Například v akční hře hráč máchne pěstí proti obrazovce, čidla přenesou úder do hry, ve které zasáhne virtuálního soupeře. Z výčtu funkcí je tedy patrné, že pohybový senzor je velice podobný Kinectu od Microsoftu. Ten je však určen výhradně pro herní konzoli Xbox 360. [celá zpráva]

Asus WAVI má rozměry 241 x 171 x 290 mm. Jeho spotřeba se pohybuje okolo 24 W. Kdy přesně se novinka poprvé objeví fyzicky v České republice, zatím není známo. Aktuálně ji je možné pořídit za 4300 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám