Hlavní obsah

Unikátní počítač se ukrývá v reproduktoru. Vypadá jako odpadkový koš

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasické stolní počítače v posledních letech příliš netáhnou, výrobci proto hledají netradiční možnosti, jak jejich zašlou slávu oživit. Snaží se vyrábět kompaktní sestavy nebo například jednotlivé komponenty montují do monitoru, aby okolí stolu nehyzdila jakákoliv krabice. Společnost HP v tomto trendu pokračuje, ukázala počítač ukrytý v reproduktoru.

Foto: archív výrobce

HP Pavilion Wave

Článek

Sestava HP Pavilion Wave cílí především na hudebníky a fanoušky dobrého poslechu, o čemž koneckonců svědčí už samotná konstrukce. Místo počítačové skříně totiž výrobce použil 26 centimetrů vysoký reproduktor, který má trojúhelníkovou základnu.

Sluší se zmínit, že na návrhu celé konstrukce a zabudovaných reproduktorů se podíleli inženýři ze společnosti Bang & Olufsen. Kvalita zvukové reprodukce by se tak skutečně měla držet na vysoké úrovni, podle výrobce zvládne unikátní konstrukce produkovat věrný 360° zvuk napříč celou místností.

Foto: archív výrobce

HP Pavilion Wave

Stydět se Pavilion Wave nemusí ani za své další parametry. Pracovní tempo bude udávat procesor Intel Core i5 šesté generace, který bude spolupracovat s operační pamětí typu DDR4 s kapacitou 8 GB. Pro uložení dat je pak určen 1TB pevný disk a rychlá SSD jednotka s kapacitou 128 GB.

Není bez zajímavosti, že novinka poslouží i náročnějším uživatelům, kteří touží po vyšším grafickém výkonu, například pro hraní her. Standardně má stroj sice integrovaný grafický čip, volitelně nicméně půjde osadit dedikovanou grafickou kartou AMD Radeon R9 M470, která by měla stačit na většinu nových her.

Foto: archív výrobce

HP Pavilion Wave

Inspirace u Applu?

Sestava od HP si premiéru odbyla na veletrhu IFA a byla poměrně dost diskutovaná. Svým vzhledem se totiž velmi podobá sestavě Mac Pro od společnosti Apple, ta však sází na kulatý půdorys a nemá v sobě zabudované reproduktory.

Srovnání to nicméně příliš lichotivé není, neboť Mac Pro byl pro svůj vzhled často přirovnáván k odpadkovému koši. A nutno podotknout, že novinka od HP má k němu svým designem také velmi blízko.

Tak či onak, HP Pavilion Wave jasně ukazuje směr, jakým by se mohly jednou stolní počítače vydat. Na pultech obchodů by se tato novinka měla objevit v polovině září za necelých 23 000 korun.

Foto: archív výrobce

Konkurenční Mac Pro od Applu

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám