Hlavní obsah

Unikátní notebook od Asusu nabídne oboustranný displej

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku listopadu, krátce po příchodu operačního systému Windows 8 od Microsoftu, by se měla na trhu objevit novinka od společnosti Asus s názvem Taichi 21. Díky dvojici displejů bude fungovat jako hybrid spojující funkce běžného notebooku a počítačového tabletu.

Foto: Asus

Taichi 21

Článek

Asus Taichi 21 má velmi zajímavou konstrukci. Pokud je notebook otevřený, neliší se nijak výrazně od běžných přenosných počítačů. Ve chvíli, kdy jej zavřete, objevíte na víku druhý displej. Ten je stejně jako primární dotykový, má úhlopříčku 11,6 palců a rozlišení 1920 x 1080 pixelů.

V obou režimech je přitom možné pracovat s operačním systémem Windows 8 a se všemi uloženými daty. Novinkou se Asus snaží zaujmout především uživatele, kteří si nechtějí kupovat zvlášť tablet a notebook a chtějí pouze jediné zařízení.

Foto: Asus

Taichi 21

Ani co se hardwarových součástek týče, nebude přístroj žádné ořezávátko. Nejvýkonnější varianta bude disponovat 1,9GHz procesorem Intel Core i7, 4 GB operační paměti a rychlou 256GB SSD jednotkou pro uložení dat.

Cena této konfigurace se bude prodávat v přepočtu za necelých 31 tisíc korun. V prodeji se objeví také levnější varianta s procesorem Intel Core i5 (1,7 GHz) a pouze 128GB SSD diskem, která bude stát 25 000 Kč.

Ve výbavě pomalejšího i rychlejšího modelu nebude chybět samozřejmě ani WiFi, Bluetooth či dvojice vestavěných webkamer – pro každý displej jedna. Výdrž notebooku Taichi 21 by se měla pohybovat okolo pěti hodin.

Mobil nahradí tablet i notebook

Ve výrobě podobných hybridů není společnost Asus žádným nováčkem. Před časem se v Česku začal za cenu okolo 17 tisíc korun prodávat chytrý telefon PadFone, který dokáže nahradit tablet i notebook. [celá zpráva]

V základu má telefon 4,3palcový displej s rozlišením 960x540 obrazových bodů. V případě, že novinku připojíte k dokovací stanici, začne využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palců a rozlišením 1280x800 pixelů.

Foto: Asus

Asus PadFone

Displej je navíc chráněn proti poškození odolnou vrstvou Corning Gorilla Glass. Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, který je taktován na 1,5 GHz. O grafické operace se pak stará čip Adreno 225.

Asus PadFone je vybaven vestavěným fotoaparátem s rozlišením osm megapixelů. Samozřejmostí je podpora bezdrátových standardů WiFi či Bluetooth, nechybí ani integrovaný GPS čip.

Foto: Asus

Asus PadFone

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám