Hlavní obsah

Ukradený prototyp unikátního notebooku se objevil. V čínské aukci a za půl miliónu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prakticky celý svět obletěla tento týden zpráva o tom, že společnosti Razer byly ukradeny dva prototypy unikátních herních notebooků se dvěma displeji. Jeden z nich se nyní objevil na čínském aukčním serveru Taobao. A cena rozhodně není nízká, jak upozornil server Tweak Town.

Unikátní notebook Razer ValerieVideo: Razer

 
Článek

Prototypy byly ukradeny na konci minulého týdne přímo z tiskové místnosti, kterou měl Razer na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky na světě CES v Las Vegas.

Pouhých pár dní poté byl jeden z těchto notebooků vystaven v aukci na serveru Taobao. Případní zájemci jej mohli koupit za bezmála 22 000 dolarů, tedy v přepočtu více než půl miliónu korun.

Foto: repro Taobao

Razer Valerie v aukci na serveru Taobao

Kdo se stal nakonec majitelem unikátního stroje, není v tuto chvíli jasné. Internetová nabídka totiž byla pouhých pár hodin poté, co na ni upozornil server Tweak Town, bez vysvětlení stažena. Jisté tak není, zda zakročili provozovatelé serveru, zástupci společnosti Razer, nebo zda byla položka skutečně prodána.

Odměna za dopadení zlodějů

Stejně tak je nicméně možné, že aukce byla vystavena nějakým čínským vtipálkem, který chtěl na sebe pouze upozornit. Přestože v inzerátu byla použita fotografie skutečného prototypu, mohlo jít o snímek vyfocený přímo v tiskovém centru v Las Vegas.

O ukradení notebooků informovali zástupci společnosti zkraje tohoto týdne. „Dva prototypy projektu Valerie byly ukradeny na našem stánku v rámci veletrhu CES. Produkty zmizely z místnosti určené pro tisk přibližně ve čtyři hodiny odpoledne v neděli,“ prohlásili zástupci společnosti.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Foto: archív výrobce

Na první pohled jde o tuctový notebook.

Ti zároveň vypsali odměnu ve výši 25 000 dolarů (bezmála 640 000 korun) za informace, které povedou k dopadení zloděje nebo zlodějů.

„Informace o odcizených noteboocích z veletrhu CES mohou lidé zasílat na e-mailovou adresu legal@razerzone.com,“ uzavřeli zástupci společnosti.

Notebooky s unikátní konstrukcí

Valerie je vůbec první notebook na světě, který je vybaven hned třemi obrazovkami. Ty mohou sloužit k práci, ale samozřejmě i k zábavě, k hraní. Výkon má totiž dostatečný i na hraní těch nejnovějších her. V jeho útrobách se ukrývá procesor Intel Core i7 společně s grafickou kartou Nvidia GTX 1080. Kombinace těchto dvou komponent zajišťuje mimochodem podporu i moderních systémů pro virtuální realitu.

Nejvíce uživatelů ale budou patrně zajímat použité obrazovky. Každá má úhlopříčku 17,3 palce a rozlišení 4K. Zajímavé jsou i konstrukčně – v základu totiž uživatel používá pouze jeden panel a teprve když potřebuje další, jednoduše je vysune. Ve složeném stavu tak novinka bez nadsázky vypadá jako obyčejný notebook.

Foto: archív výrobce

Detailní pohled na mechanizmus uchycení jednoho z postranních displejů.

Foto: archív výrobce

Razer Valerie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám