Hlavní obsah

Toshiba radí co s 65 000 Kč, připravila nový notebook

Novinky, adr

Zatím nejnovější dílek ze skládačky notebooků řady Satellite míří hlavně za hráči a nadšenci. Laptop z řady X dostal do vínku silnou grafiku a širokoúhlý 17.1" displej. Znalce nepřekvapí, že Toshiba jako zastánce HD DVD technologie, do mobilního počítače vecpala i HD DVD-ROM mechaniku, která čte až 30GB optické kotouče.

Článek

X200 staví na technologii Intel Centrino Pro a dvoujádrovém čipu Core2 Duo T7700P. Ten běží s frekvencí 2,4 GHz (FSB 800 MHz, 4 MB L2 cache). Počítači poskytuje vskutku solidní výpočetní výkon, svou daň si však bere na výdrži notebooku.

Systém pracuje s grafikou GeForce 8700M GT s 256 MB paměti, která pohání sedmnáctipalcový displej s TruBrite technologií a rozlišením SWXGA+ (1680x1050 bodů). TruBrite systém by měl zlepšovat podání barev a jasu.

Z další bižuterie se v notebooku sešla již zmíněná HD DVD mechanika (pouze čtečka HD DVD médií s možností vypalování na CD a DVD včetně DVD-RAM), 300 GB (!) pevný disk a dnes již nikoho nepřekvapujících 2048 MB operační paměti s možnosti rozšíření až na 4 GB.

:. Zabezpečení notebooku nebere Toshiba na lehkou váhu, v těle X200 je proto čtečka otisků prstů, která nabízí ochranu už na úrovni BIOSu. Nezbytným prvkem je taktéž slot pro zámek Kensington.

Dodejme, že se v notebooku usadily také špičkové reproduktory Harman Kardon. Audio systém se skládá ze dvou basových jednotek, dvou výškových a subwooferu. Nechybí čtečka paměťových karet, integrovaná webová kamera, HDMI výstup, nezapomínaje na podporu WiFi a Bluetooth rozhraní. Třešničkou na dortu celé výbavy je dálkové ovládání k laptopu.

Všechno je to moc hezké až na cenu novinky, které se drží Windows Vista. Pokud X200 chcete mít doma a nahradit jí stolní počítač (k častému přenášení není laptop stavěn), pak si připravte přibližně 65 000 korun s daní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám