Hlavní obsah

Toshiba definitivně skončila. O servis prodaných notebooků se postará Dynabook

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Toshiba v Evropě definitivně skončila již minulý měsíc. Uživatelé, kteří si laptopy tohoto výrobce koupili, však o záruční i pozáruční servis nepřijdou – přejme jej společnost Dynabook Europe, do níž se právě evropské zastoupení Toshiby transformovalo.

Foto: archív výrobce

Notebook Toshiba (ilustrační foto)

Článek

„Naším cílem je navázat na kvalitu technologií i souvisejících služeb, které mají uživatelé spojeny se značkou Toshiba a jejími modelovými řadami Portégé, Tecra a Satellite Pro. Společnost Dynabook pokračuje v dlouholeté tradici japonské značky a bude pracovat na jejím dalším rozvoji,“ prohlásila Stanka Plavšič, regionální manažerka společnosti Dynabook Europe.

Ta zároveň prozradila, že v letošním roce by se měly na pultech obchodů objevit první laptopy se značkou Dynabook. Bližší informace o chystaných novinkách však prozradit nechtěla.

Změna značky Toshiba na Dynabook se plánovala již delší dobu a souvisí se vstupem Sharp Group do Toshiby. V říjnu 2018 totiž Sharp získal 80,1% podíl v jednom z nejstarších japonských výrobců výpočetní elektroniky.

Značka Dynabook není nijak zásadně nová, naopak na japonském trhu má dlouhou tradici. Už v roce 1985 uvedla totiž Toshiba na trh první přenosný počítač na světě – T1100 a v roce 1989 na něj navázala prvním notebookem na světě – Dynabook J-3100.

Foto: Wikimedia Commons/Mj-bird

Dynabook J-3100

Reklama

Výběr článků

Načítám