Hlavní obsah

Souboj akčních kamer. DJI půjde proti GoPro příznivější cenou

Novinky, mif

Společnost DJI se bude snažit zákazníky zaujmout vedle dronů také akčními kamerami. Novinka zvaná Osmo Action je přímým konkurentem modelu GoPro Hero7 Black, který je však dražší. DJI totiž nasadil cenovku na příznivější hladinu, aby měl šanci oslovit více zákazníků.

DJI Osmo ActionVideo: archív výrobce

 
Článek

Společnost DJI se proslavila především bezpilotními letouny, GoPro zase akčními kamerami. První zmiňovaný podnik však nyní bude fušovat do řemesla tomu druhému. DJI sice koketovalo s akčními kamerami již delší dobu, první model zaměřený vysloveně na sportovní nadšence představilo až nyní – jmenuje se Osmo Action.

Novinka od DJI zaujme hned na první pohled relativně příznivou cenou. V obchodech se totiž nabízí za 9990 Kč, byť jde zatím pouze o předobjednávky. Model GoPro Hero7 Black přitom vyjde o tisícovku dráž, a to ještě po slevě.

GoPro Hero7 BlackVideo: GoPro

Foto: archív výrobce

GoPro Hero 7 Black

Dva barevné displeje

V mnoha ohledech má přitom Osmo Action navrch. Například integruje dva barevné dotykové displeje, takže při natáčení nejrůznějších vlogů se skutečně můžete vidět i na displeji vepředu. GoPro má vepředu pouze monochromatický panel, který zobrazuje základní informace o natáčení.

Pro úplnost dodejme, že stroj od DJI má vzadu hlavní displej s úhlopříčkou 2,25 palce a vepředu 1,4palcovou obrazovku.

Foto: archív výrobce

DJI Osmo Action

Osmo Action má 1/2,3" CMOS senzor s rozlišením 12 MPx. Ten slouží k pořizování momentek, stejně jako k natáčení akčních videí v rozlišení 4K. Konkrétně je možné využít záznamů 2160p60 při datovém toku 100 Mbps.

Při nižším rozlišení dovoluje kamera zachytit i zpomalená videa, ve standardu Full HD točí až 240 snímků za sekundu. Záznam je realizován prostřednictvím souborů MOV nebo MP4 s kodekem H.264/AVC.

Lákadlem je i objektiv se světelností F2,8, který nabízí širokoúhlý pohled na svět – jeho záběr je 145°.

Foto: archív výrobce

DJI Osmo Action

Vysoká odolnost i bez pouzdra

Jak se na akční kameru sluší a patří, nabízí zvýšenou odolnost proti vodě a prachu. Konstrukce je přitom vodotěsná sama od sebe, kamera žádné speciální pouzdro nepotřebuje, a to až do hloubky 11 metrů. Bez újmy by měla přežít také pád z výšky až 1,5 metru.

Samozřejmostí je bezdrátová konektivita čítající Bluetooth a WiFi, díky čemuž je Osmo Action připojit k chytrým telefonům nebo tabletům. Akumulátor nabízí kapacitu 1300 mAh, což by mělo stačit až na 93 minut záznamu se stabilizací, případně až 135 minut bez ní. Nabíjení je přitom realizováno přes konektor USB-C.

V USA se kamera začne prodávat na konci května, kdy ji budou mít skladem tuzemští obchodníci, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

DJI Osmo Action

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám