Hlavní obsah

Sony nabídne průhlednou herní konzoli, půjde o limitovanou edici

Novinky, rim

Speciální limitovanou edici své nejlepší konzole PlayStation 4 Pro nabídne k prodeji společnost Sony. Novinka by se na pultech obchodů měla objevit již v průběhu nadcházejícího týdne a zaujmout se bude snažit především nevídaným designem.

Foto: archív výrobce

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million

Článek

Zástupci společnosti Sony se nedávno pochlubili tím, že se jim podařilo prodat již více než půl miliardy konzolí. K dosažení tohoto milníku potřebovali 24 let.

A právě speciální verze zvaná Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million má být oslavou tohoto jubilea. Půjde v podstatě o převlečený PlayStation Pro, neboť hardwarové součástky budou stejné jako u standardního modelu.

Foto: archív výrobce

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million

Pohled na použité komponenty

Největší změnou bude šasi celého zařízení, modře tónované plasty totiž budou částečně průhledné. Fanoušci se tak budou moci kochat pohledem na jednotlivé součástky uvnitř konzole. Ve stejném designu bude mimochodem vyveden i bezdrátový ovladač Dual Shock, webkamera či originální sluchátka.

Každá konzole bude mít navíc na čelní straně měděný štítek, na kterém bude napsáno, o jaký konkrétní model ze série 50 000 vyrobených kusů jde. Prodej by měl odstartovat 24. srpna, přičemž cena byla stanovena na 499 eur (12 850 Kč), což je jen nepatrně více než v případě standardní verze Pro.

Stačí i na 4K

PlayStation 4 Pro nabízí ve srovnání s menší verzí 4 Slim výkonnější procesor a přepracována byla u něj i grafická karta. Některé hry díky tomu jsou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nefungují. Obraz je u nich přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu je sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale není tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám