Hlavní obsah

Recyklovaný MacBook Air láká na vyšší výkon i větší obrazovku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový MacBook Air si odbyl premiéru tento týden, přichází po více než dvou letech. Není tedy velkým překvapením, že vylepšen byl prakticky ve všech ohledech. Je menší než předchůdce, přestože nabízí větší obrazovku. A citelně narostl také výkon.

MacBook AirVideo: archív výrobce

 
Článek

MacBook Air si odbyl premiéru v úterý, jak Novinky.cz informovaly v on-line reportáži. [celá zpráva]

Co všechno mohou od tohoto stroje případní zájemci čekat? Velkého vylepšení se dočkala obrazovka, po vzoru profesionálních modelů totiž dostal MacBook Air Retina displej. Panel má úhlopříčku 13,3 palce a nabízí čtyřikrát vyšší rozlišení než HD obrazovky (2560 x 1600 pixelů). Pro úplnost připomeňme, že předchůdce měl 13palcovou obrazovku.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

MacBook Air

Větší obrazovka, menší rozměry

Navzdory většímu monitoru se podařilo proporce celého zařízení zmenšit, a to především díky tenčím rámečkům okolo displeje. Novinka se chlubí velikostí 30,41 x 21,24 x 0,14 až 1,56 cm, zatímco rozměry předchůdce byly 32,5 x 22,7 x 0,3 až 1,7 cm. Hmotnost pak klesla z 1,35 kg na 1,25 kg.

Značného vylepšení se dočkal také výkon této novinky. Srdcem novinky je procesor Intel Core i5 osmé generace, který může být doplněn až o 16 GB operační paměti a o rychlou SSD jednotku s kapacitou až 1,5 TB. Velice slušná je přitom i výdrž baterie, výrobce slibuje až 13 hodin provozu na jedno nabití pod taktovkou operačního systému macOS.

Výhodou je také čip Apple T2 Security, který se stará o zabezpečení celého zařízení. Když uživatel MacBook Air odemkne pomocí Touch ID, všechny dokumenty zůstanou díky šifrování za běhu v bezpečí.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

MacBook Air

Pohodlnější klávesnice

Klávesnice nového MacBooku Air má křídlový mechanismus poslední generace se čtyřikrát stabilnějšími klávesami oproti tradičnímu nůžkovému mechanismu. Psaní by tak podle výrobce mělo být pohodlnější. Individuálně podsvícené klávesy se snímačem okolního osvětlení pak usnadní psaní ve špatně osvětleném prostředí.

Force Touch trackpad narostl proti předchůdci o 20 %. Umožňuje při ovládání Macu pracovat s jemnými rozdíly v přítlaku a podporuje multi-touch gesta jako svírání a rozvírání prstů. Vylepšení se týká také zabudovaných stereo reproduktorů, které mají dvakrát víc basů a o 25 procent vyšší hlasitost než předchozí generace.

Pochvalu si výrobce zaslouží také za svůj přístup k ekologii. Celé šasi zařízení je vyrobeno ze 100 % recyklovaného hliníku řady 6000, která má stejné vlastnosti z hlediska pevnosti, odolnosti a kvality povrchu, a přitom se na její výrobu nemusí těžit žádné nové suroviny.

Cena základního MacBooku Air startuje na 35 990 Kč, vyšplhat se nicméně v závislosti na konfiguraci může až na 78 390 Kč.

Foto: archív výrobce

MacBook Air

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám