Hlavní obsah

Razer ukázal nejtenčí herní notebook na světě

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Razer neustále posouvá vývoj herních notebooků směrem dopředu. Důkazem toho je i nejnovější model řady Blade, který je vůbec nejtenčím progamingovým strojem na světě.

BEZ KOMENTÁŘE: Notebook Razer BladeVideo: Razer

 
Článek

Při pohledu na technické parametry se může Razer Blade srovnávat s těmi nejlepšími herními laptopy na trhu. Srdcem herního stroje je nový šestijádrový procesor Intel Core i7-8750H, který dokáže pracovat až při frekvenci 4,1 GHz. Dále bude k dispozici 16 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Razer Blade

Volitelně pak může být novinka vybavena grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1060 s 6GB pamětí či GeForce GTX 1070 s 8GB pamětí. Na výběr bude také mezi 256 nebo 512GB SSD jednotkou, která bude doplněna o pevný disk s kapacitou až 2 TB.

S ohledem na nabízenou výbavu, především tedy výkonné grafické karty určené pro hráče, působí až neskutečně rozměry modelu Blade. Proporce 355 x 235 x 16,8 mm totiž připomínají spíše tenký businessový laptop.

Foto: archív výrobce

Razer Blade

Foto: archív výrobce

Razer Blade

Výrobce nicméně zdůraznil, že podle verze instalované grafiky může tloušťka stoupnout až na 17,3 mm. Přesto byste na pultech obchodů hledali tenčí notebook marně. Pro úplnost dodejme, že displej nabídne úhlopříčku 15,6 palce a rozlišení Full HD či 4K.

Cena nejtenčího herního notebooku Razer Blade, který mimochodem pracuje pod operačním systémem Windows 10, by měla startovat okolo hranice 40 000 Kč. Kdy se však novinka objeví v prodeji v Česku, zatím není jasné.

Zajímavý koncept Linda

Razer se snaží posouvat hranice herních notebooků neustále dál. Zkraje letošního roku například ukázal zajímavý koncept Linda. Ten spojuje to nejlepší ze světa chytrých telefonů a klasických notebooků.

Linda vypadá opravdu futuristicky, koneckonců ukazuje, jak by se jednou mohl proměnit trh s klasickými notebooky – zjednodušeně řečeno nebudou potřeba. Podle Razeru si totiž vystačíme pouze s chytrým telefonem a speciální dokovací stanicí, která bude vypadat jako klasický laptop.

BEZ KOMENTÁŘE: Project LindaVideo: Razer

Foto: rim, Novinky

Razer Linda

Uvnitř notebookové části bychom marně hledali procesor, grafickou kartu i další součástky, které jsou jinak pro chod operačního systému Windows nezbytné. Všechen potřebný výkon totiž dodá právě zmiňovaný smartphone.

Ten se zasadí do těla notebooku místo touchpadu. Jeho dotyková obrazovka tedy logicky bude sloužit v takovém režimu jako náhrada za klasickou počítačovou myš. Společnost Razer na veletrhu demonstrovala, že takovým způsobem se dá využít její vrcholný chytrý telefon Razer Phone. V jeho útrobách se ukrývá Snapdragon 835, 8 GB operační paměti a 128GB úložiště.

Více se o konceptu Linda dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám