Hlavní obsah

Prodeje nositelné elektroniky raketově rostou. Trhu kraluje Apple

– Framingham

Světový trh s takzvanou nositelnou elektronikou, jako jsou například chytré hodinky, fitness náramky či chytrá sluchátka, zažívá prudký růst. Dodávky těchto produktů se v letošním třetím čtvrtletí v meziročním srovnání téměř zdvojnásobily na rekordních 84,5 milionu kusů, informovala na svých internetových stránkách výzkumná společnost IDC.

Chytré hodinky Watch Series 5 od společnosti AppleVideo: archív výrobce

 
Článek

Za silným růstem trhu ve třetím čtvrtletí stál zejména stoupající zájem o chytrá sluchátka, která se na celkových dodávkách podílela téměř polovinou. „Začalo to tím, že někteří prodejci odstranili ze svých chytrých telefonů sluchátkový konektor, a nasměrovali tak poptávku k bezdrátovým sluchátkům. Pokračovalo to zařízeními obsahujícími dodatečné funkce,“ uvedl analytik IDC Ramon Llamas.

Češi si oblíbili platby chytrými hodinkami a náramky

Internet a PC

První místo na globálním trhu s nositelnou elektronikou ve třetím čtvrtletí obsadila americká společnost Apple, jejíž dodávky stouply o téměř 200 procent na 29,5 milionu přístrojů. Firma těžila z rostoucí popularity svých hodinek Apple Watch i sluchátek AirPods a Beats, napsala IDC.

Podíl Applu na globálním trhu s nositelnou elektronikou ve třetím čtvrtletí činil 35 procent. Druhé místo obsadila čínská společnost Xiaomi, za kterou následovala jihokorejská firma Samsung.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Apple Watch Series 5

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Bezdrátová sluchátka AirPods

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Fenomén zvaný nositelná elektronika

Popularita nositelné elektroniky neustále roste. Je to i díky tomu, že výrobci uvádějí neustále nové modely, které často přinášejí vylepšené funkce. Přitom...

Výběr článků

Načítám