Hlavní obsah

Poslouží kreativcům i hráčům. Notebook od Aceru nabídne vysoký výkon

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci nové modelové řady ConceptD představila společnost Acer hned tři nové notebooky. Ty lákají především na špičkový výkon, který rozhodně uspokojí i náročné hráče. Podle výrobce jsou však novinky primárně určeny na práci.

Notebook Acer ConceptD 9Video: archív výrobce

 
Článek

Nejvýkonnější je z představených novinek notebook ConceptD 9. Devítka totiž ve svých útrobách ukrývá procesor Intel Core i9 společně s grafickou kartou Nvidia GeForce RTX 2080. Právě použitá grafika dává tušit, že se tento stroj nezalekne ani nejmodernějších her – patří totiž k těm nejvýkonnějším na trhu.

Pro úplnost dodejme, že k dispozici je až 32 GB operační paměti a dvě SSD jednotky typu M.2 PCIe NVMe s kapacitou 512 GB.

Potěší také velká 17,3palcová obrazovka s rozlišením 4K, kterou je navíc možné překlopit, posunout nebo sklopit pro více režimů používání. Panel je totiž dotykový, a tak lze tento výkonný stroj používat klidně jako tablet.

Foto: archív výrobce

ConceptD 9

Nižší cena, stále solidní výkon

Další dva stroje jsou o něco pomalejší, rozhodně se ale za svůj výkon nemusí stydět. U těchto modelů bude pochopitelně cenovka příznivější.

Notebook ConceptD 7 je vybavený procesorem Intel Core i7 deváté generace a grafickou kartou až GeForce RTX 2080 s Max-Q designem. Jde tedy o extrémně tenký stroj (17,9 mm), který nabízí 15,6palcovou obrazovku s rozlišením 4K a validací Pantone.

Foto: archív výrobce

ConceptD 7

Na čipech Core i7 staví také model ConceptD 5, proti sedmičce je však vybaven grafickou kartou Radeon RX Vega M GL, která je pomalejší – alespoň tedy ve srovnání s modelem GeForce RTX 2080

Všechny tři novinky se objeví na pultech obchodů v průběhu několika nadcházejících týdnů. Ceny nicméně budou upřesněny až později.

Foto: archív výrobce

ConceptD 5

Nové stolní počítače a monitory

V rámci řady ConceptD představila společnost Acer také stolní počítače a monitory. Typickým prvkem těchto strojů je líbivý design, objevují se totiž u nich i velmi netradiční materiály, jako je dřevo. Z něj jsou vyrobeny například podstavce monitorů, ale také části počítačových skříní.

Řada ConceptD podle výrobce cílí především na kreativce – tedy například na střihače, fotografy a tvůrce webového obsahu.

Monitor Acer ConceptD CP7 a sestava ConceptD 900 DesktopVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

ConceptD 500

Foto: archív výrobce

ConceptD CM7321K

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám