Hlavní obsah

Po nejvýkonnější konzoli se slehla zem. Výrobce mlčí

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už zkraje letošního roku se zástupci herního studia Slightly Mad pochlubili tím, že vyvíjí nejvýkonnější konzoli na světě. Ukázali dokonce i reálné koncepty toho, jak by novinka mohla vypadat. Jenže pak se odmlčeli, osud nadějného kusu herního hardwaru je tak velmi nejistý.

Foto: archív tvůrců

Designový návrh Mad Boxu

Článek

Ambice měla novinka zvaná Mad Box opravdu velké. Chtěla konkurovat zavedeným televizním systémům Xbox od Microsoftu či Sony PlayStation, které chtěla pokořit především v otázce výkonu. Jak již bylo uvedeno výše, mělo jít o nejvýkonnější herní konzoli na světě.

I když se to nemusí na první pohled zdát, Slightly Mad je v herním světě opravdu zvučné jméno. Toto herní studio stojí například za oběma díly slavného automobilového simulátoru Project Cars. Jak připomněl server Variety, už v minulosti se tento podnik se sídlem v Londýně zapsal do herní historie tituly Test Drive: Ferrari Racing Legends či Need for Speed: Shift 1 a 2.

Foto: archív tvůrců

Designový návrh Mad Boxu

Hraní ve 4K i virtuální realita

Přestože s vývojem vlastního hardwaru neměli tvůrci prakticky vůbec žádné zkušenosti, jejich oznámení o pracích na nové konzoli nebral nikdo na lehkou váhu. Obzvláště s ohledem na to, že zakladatel a šéf herního studia Slightly Mad Ian Bell zveřejnil i první koncepty toho, jak by novinka mohla vypadat.

„Co je Mad Box? Je to ta nejvýkonnější konzole, která kdy byla postavená. Chcete hraní ve 4K či virtuální realitu při 60 snímcích za sekundu? Máte to mít,“ uvedl Ian Bell na Twitteru.

Foto: archív tvůrců

Designový návrh Mad Boxu

Nástroje pro tvůrce 

Dále doplnil, že jeho společnost nabídne také bezplatný engine pro snadný vývoj her právě pro tuto platformu. To by mohlo v konečném důsledku zlevnit hry – alespoň tedy v porovnání s tituly určenými pro PlayStation a Xbox.

Pak se ale Bell odmlčel a již několik dlouhých měsíců nebylo o konzoli Mad Box slyšet. V tuto chvíli tak není jasné, zda tvůrci práce na nadějném herním systému nevzdali. Přeci jen už v příštím roce bychom se měli dočkat nového Xboxu a PlayStationu, a tak by studio Slightly Mad nemělo o zajímavou konkurenci rozhodně nouzi.

Foto: archív tvůrců

Takto by mohl vypadat ovladač nové konzole

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám