Hlavní obsah

Pětigramové čtečky pro microSD karty na trhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Formát Secure Digital byl pro některé velmi malé elektronické přístroje příliš velký. Nahradil jej proto přibližně čtvrtinový standard "microSD". Výrobce paměťových modulů Kingston koncem června uvedl čtečky do rozhraní USB pro tyto microSD karty.

Článek

Dvě sady čteček pro rozhraní USB a karet microSD budou moci využít majitelé mobilních telefonů, osobních počítačů a dalších digitálních zařízení. Nové USB čtečky jsou připraveny k okamžitým dodávkám, tvrdí Kingston. Pro přístroje by měly být zároveň dostupné microSD karty v kapacitách 1 GB a 2 GB.

Zařízení s rozměry 32,89 mm x 15,3 mm x 7,66 mm a vahou 4,6 gramů nabízejí čtecí a zápisové rychlosti v hodnotách 13 MB/s, resp. 3,5 MB/s.

:. Paměťová média standardu microSD (na snímku uprostřed) již nabývají kapacit 8 GB. Foto: Kingston

Sada čtečky a karty je vybavena USB portem a slotem pro paměťové karty formátu microSD. Díky tomu není nutné nosit s sebou další USB kabely či přesouvat data pomocí bezdrátové technologie Bluetooth.

Po připojení se USB čtečka karet microSD objeví jako další disková jednotka (například E:\). Přenos dat lze provést přetažením (drag and drop).

USB čtečka s kartou microSD je vybavena kroužkem pro zavěšení ke klíčům, lze ji připnout i na mobil. Systém s 2 GB microSD kartou stojí asi 800 korun, kolega s poloviční paměťovou kartou přibližně 400 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám