Hlavní obsah

Netradiční design v hlavní roli. Microsoft míří do světa sluchátek

Novinky, mif

Nejen počítače a televizní konzole, společnost Microsoft zlákala také výroba sluchátek. Jedním z nejnovějších přírůstků, který se v dohledné době objeví na pultech obchodů, budou bezdrátové špunty zvané Surface Earbuds. Novinka zaujme především svým netradičním designem, zároveň také nabízenými funkcemi.

Surface EarbudsVideo: archív výrobce

 
Článek

Většina výrobců se snaží, aby jejich sluchátka byla co nejvíce nenápadná. Americký softwarový gigant se však vydal úplně jinou cestou, model Surface Earbuds má na svém konci rozměrný kruh, kterých zaplní prakticky celý ušní otvor – a i z dálky je při nošení nepřehlédnutelný.

Toto netradiční designové řešení má ale své praktické využití. Jednak jsou sluchátka díky tvaru konstrukce schopna lépe odfiltrovat nežádoucí ruchy okolí, jednak placatá část slouží k ovládání. Jde totiž o dotykovou plochu, která je schopna rozeznat různá gesta.

Foto: archív výrobce

Microsoft Surface Earbuds

Pohlazením či poklepáním sluchátek je tak možné přepnout na další či předchozí skladbu, stejně tak upravit hlasitost nebo pozastavit a opět spustit přehrávanou skladbu.

Stejně tak lze sluchátka ovládat hlasovými povely. Velmi praktické je to, že špunty se dají připojit nejen k chytrým telefonům, ale také počítačovým tabletům a počítačům – prostřednictvím hlasových povelů je tak možné například nadiktovat text, který se automaticky přepíše do kancelářského balíku Office.

Lepší zvuk při přehrávání hudby i hovorech. Sluchátka Galaxy Buds se dočkala aktualizace

Software

Osobní překladatel

Velmi zajímavá je také funkce automatického překládání, kdy sluchátka pomocí mikrofonu zachytí hlas osoby vedle uživatele a přeloží jej do jeho mateřštiny. Podporováno má být v době uvedení na trh až 60 jazyků, zda mezi nimi bude také čeština, není zatím jasné.

Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou a dostupností. Výrobce nicméně slibuje, že samotná sluchátka nabídnou až osmihodinovou výdrž, ta se s využitím dobíjecího pouzdra zvýší až na 24 hodin.

Může se vám hodit na Sbazar.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Sluchátka AirPods se po letech dočkala nástupce

Po letech čekání byla konečně odhalena nová generace sluchátek AirPods. Bezdrátové pecky, které pocházejí z dílny společnosti Apple, vypadají úplně stejně jako...

Výběr článků

Načítám