Hlavní obsah

Nejvýkonnější MacBook trápí blikání obrazovky

Novinky, mif

MacBook Pro je už od loňského roku tím nejvýkonnějším laptopem v nabídce společnosti Apple. Nyní se však ukázalo, že tento extrémně rychlý stroj trápí velmi nepříjemný problém – u některých modelů bliká obrazovka. Upozornili na to tvůrci z kanálu Hardware Busters na serveru YouTube.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro (2018)

Článek

Společnost Apple řešila u nejvýkonnějšího MacBooku Pro problém už krátce po vydání, krátce před začátkem školního roku. Tehdy se ukázalo, že stroj má problémy s přehříváním, respektive že vnitřní chlazení nestačí na výkonné součástky.

To se nakonec podařilo vyřešit. Poslední verze laptopů s logem nakousnutého jablka, které se aktuálně nabízejí v obchodech, ale podle všeho trpí jiným problémem – blikáním obrazovky.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro (2018)

Zjistili to redaktoři hardwarového videomagazínu Hardware Busters, kteří si nejvýkonnější konfiguraci koupili pro vlastní potřebu. Zmiňovaný stroj v nepravidelných intervalech problikával a nijak nepomohlo ani jeho opětovné vypnutí a zapnutí.

Podle ohlasů pod videem na serveru YouTube navíc nejde o ojedinělý problém. Uživatelé se nicméně shodují v tom, že americký počítačový gigant vše řeší v rámci záruční opravy. Co přesně tuto nepříjemnou chybu způsobuje, však není v tuto chvíli jasné.

Také starší generace MacBooků měly problémy s obrazovkami, nicméně prakticky u všech se podařilo situaci vyřešit pouhou softwarovou aktualizací.

Za více než 200 tisíc  

Ceny 13palcového MacBooku Pro startují na 55 990 Kč, za 15palcové provedení pak případní zájemci zaplatí přinejmenším 73 990 Kč. V případě nejvýkonnějšího provedení se však cenovka může vyšplhat až na 211 590 Kč.

Příplatková výbava se totiž na výsledné ceně podepsala výrazně. Největší částku si přitom Apple naúčtuje za 4TB SSD jednotku, která nahrazuje klasický pevný disk, zákazníci si za ni ve srovnání s 512GB modelem připlatí jen těžko uvěřitelných 102 400 Kč. Pro srovnání: jednotka s kapacitou 2 TB pak vyjde na 64 000 Kč.

Podepsat se ale na celkové ceně mohou i další komponenty. Například za výměnu operační paměti, která bude navýšena z 16 na 32 GB, si výrobce naúčtuje 12 800 Kč. Nejlepší procesor Intel Core i9 s frekvencí 2,9 GHz pak zájemce vyjde na 9400 Kč.

Více se o nejvýkonnějším MacBooku Pro dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám