Hlavní obsah

Největší akvizice na poli nositelné elektroniky? Alphabet chce koupit Fitbit

San Francisco

Mateřská firma Googlu Alphabet chce koupit výrobce chytrých náramků a hodinek Fitbit. S odkazem na zdroje obeznámené se situací informoval o nabídce k převzetí zpravodajský server CNBC a agentura Reuters. Akcie Fitbitu v reakci vzrostly o 27 procent, akcie Alphabetu přidaly 2 procenta. Cena zveřejněna nebyla.

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 3

Článek

Google se připojil k ostatním technologickým firmám typu Applu a Samsungu a vyvíjí chytré telefony. V odvětví nositelné elektroniky ale zatím zaostává.

Nositelná elektronika je přitom fenoménem dnešní doby. Nejrůznější fitness náramky, sporttestery či brýle ukrývající televizor jsou na trhu již poměrně dlouho. Větší popularity se ale dočkaly tyto přístroje až v posledních letech, což je zásluha i samotných výrobců – na trh přinášejí stále další novinky.

Spánek pod absolutní kontrolou. Fitbit má nové chytré hodinky

Hardware

Fitbit je v oblasti fitness náramků průkopníkem. Jeho zařízení umožňují uživatelům sledovat fyzickou aktivitu a zdravotní stav. Poskytují například informace o srdečním tepu či spálených kaloriích a lze je synchronizovat s chytrým mobilním telefonem. V posledních letech podnik nabídl i několik různých modelů chytrých hodinek.

V oblasti nositelné elektroniky nicméně Fitbitu neustále narůstá konkurence, především tedy ta z Číny. Uspět s vlastními chytrými hodinkami či fitness náramky se snaží například značky Xiaomi, Honor či Huawei. Útočí přitom zpravidla cenou.

Patrné je to především v segmentu chytrých hodinek, ve kterém se nedaří Fitbitu držet krok se společnostní Apple a jejím modelem Watch. V letošním druhém čtvrtletí tak společnost vykázala při tržbách 313,6 milionu dolarů (7,2 miliardy Kč) ztrátu téměř 36 milionů dolarů (827 milionů korun).

Zájem o chytré hodinky prudce roste. Trhu neohroženě kraluje Apple

Hardware

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám