Hlavní obsah

Nejlepší tablet od Microsoftu stojí 66 000 korun

Novinky, ort

První tuzemští prodejci začali nabízet nový tablet Surface Pro 4 od společnosti Microsoft. Ten představuje to nejlepší v nabídce amerického softwarového gigantu, čemuž koneckonců napovídá i prodejní cena. V nejvyšší konfiguraci se totiž novinka nabízí za 66 000 korun.

Foto: archív výrobce

Surface Pro 4

Článek

Surface Pro 4 se nabízí v různých hardwarových konfiguracích. Propastné nejsou u nich rozdíly pouze ve výkonu, ale pochopitelně také v cenách.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se novinka v základní konfiguraci prodává za 27 000 Kč. V případě nejvybavenějšího modelu se ale mírně přehoupne přes hranici 66 tisíc korun – stojí 66 400 Kč.

Foto: archív výrobce

Surface Pro 4

Cena nejvybavenější verze je ale vcelku opodstatněná, neboť novinka má ty nejvýkonnější součástky, jaké jsou aktuálně pro přenosné počítače k dostání. Pracovní tempo udává procesor Intel Core i7, který má k dispozici hned 16 GB operační paměti. Dále je tablet vybaven 512GB SSD jednotkou a grafickým čipem Intel HD Graphics 540.

Tablet také disponuje dvěma fotoaparáty s rozlišením 5 a 8 megapixelů a stereo reproduktory se zvukem Dolby audio. Dotykový displej má úhlopříčku 12,3 palce a nabízí vysoké rozlišení 2736 x 1824 obrazových bodů.

Foto: archív výrobce

Surface Pro 4

Zcela totožný dotykový panel byl použit také u nejlevnější konfigurace. Ta má mimochodem i stejný vzhled, hlavní rozdíly se totiž udály uvnitř zařízení. Použit byl citelně pomalejší procesor Intel Core M3, který doplňují pouze 4 GB operační paměti. Zmenšil se i prostor pro uložení dat, k dispozici je 128GB SSD jednotka.

Ostatní parametry zůstaly totožné – i základní model má tak dva fotoaparáty a pracuje pod operačním systémem Windows 10. Na tabletu Surface Pro 4 tak díky zvolené platformě mohou fungovat všechny aplikace, na které jsou uživatelé zvyklí ze stolních počítačů a klasických notebooků.

Mimochodem svým výkonem se právě s notebooky novinka měří, byť jde o plnokrevný tablet. Po dokoupení bezdrátové klávesnice ale může Surface Pro 4 fungovat velmi podobně jako ultrabook.

Foto: archív výrobce

Surface Pro 4

Reklama

Výběr článků

Načítám