Hlavní obsah

Napůl tablet, napůl notebook. Surface Pro 7 láká na vyšší výkon než předchůdce

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vylepšit svůj tablet Surface Pro, který má ambice konkurovat klasickým notebookům, se rozhodla společnost Microsoft. Novinka s pořadovým číslem sedm nabízí prakticky totožný vzhled jako předchůdce, ale pod hořčíkovým zevnějškem ukrývá výkonnější součástky.

Hybrid Microsoft Surface Pro 7 nahradí tablet i notebookVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinka pracuje pod taktovkou operačního systému Windows 10. Je tedy plnohodnotným počítačem, který se směle může měřit s notebooky. K novince lze připojit klávesnici, která funguje zároveň jako ochranný kryt na displej. V takovém případě dokáže při práci nahradit i notebook.

Microsoft se vrací do světa chytrých telefonů. S Androidem

Mobil

V zadní části tabletu nalezneme ikonický výklopný stojánek, který poslouží k polohování displeje. Tablet, který se chlubí 12,3palcovou obrazovkou, bude podporovat chytrý stylus Surface Pen. Ten se klidně hodí i na detailní kreslení.

V útrobách modelu Surface Pro 7 se ukrývají nejnovější procesory Intel Core desáté generace. Na výběr přitom bude z různých výkonnostních tříd zahrnujících čipy Core i3, Core i5 a Core i7. U nejvýkonnější konfigurace slibuje americký softwarový gigant nárůst výkonu až o 40 procent. Polepšit by si měla také integrovaná grafika, a to dokonce až dvojnásobně.

Foto: archív výrobce

Surface Pro 7

Operační paměť může dosahovat kapacity až 16 GB a úložný prostor až 1 TB, nově se setkáváme také s rozhraním USB-C. Samozřejmostí jsou také bezdrátové adaptéry WiFi 6 a Bluetooth 5. Zklamaní však budou případní zájemci, kteří se těšili, že sedmička konečně přinese slot pro SIM karty. Ten ovšem chybí i tentokrát.

Cena základního modelu by se měla pohybovat okolo 20 000 Kč, přesné sumy pro tuzemský trh však budou upřesněny až později. Na pultech obchodů by se měl Surface Pro 7 objevit ještě před Vánocemi.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám