Hlavní obsah

Na světě je první notebook, který má klávesnici se světelnými paprsky

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Razer představila před pár dny novou technologii notebookových klávesnic, která při práci využívá světelné paprsky. Díky tomu by měly být klávesnice rychlejší a odolnější. Prvním laptopem, který takovou vychytávku dostane, bude model Blade 15 Advanced.

Herní notebook Razer Blade 15 Advanced (2019)

 
Článek

Novinka může vypadat na první pohled poměrně tuctově. Razer Blade 15 Advanced má totiž poměrně nenápadné černošedé šasi, útlou konstrukci a nijak dramaticky se neliší od současné nabídky notebooků.

Klávesnice se světelnými paprsky míří do notebooků

Hardware

To je patrné i při pohledu na technické parametry. V útrobách se ukrývá procesor Intel Core i7-9750H, který v Turbo režimu může pracovat až při taktu 4,5 GHz. Tento čip má k dispozici 16 GB operační paměti a 512GB SSD jednotku.

V přehledu hardwarové výbavy nesmíme zapomenout ani na grafickou kartu GeForce RTX 2070 od společnosti Nvidia. Výkon novinky tedy bude velmi vysoký, na druhou stranu podobné součástky nalezneme i v celé řadě dalších strojů.

Foto: archív výrobce

Razer Blade 15 Advanced

Vysoká odolnost, delší životnost

Tím nejzajímavějším je totiž u modelu Razer Blade 15 Advanced použitá klávesnice, kterou přeci jen hráči budou využívat velmi často. Obyčejné mechanické spínače, které jsou použity u drtivé většiny klávesnic, byly nahrazeny světelným paprskem.

V praxi to funguje velmi jednoduše, zmáčknete klávesu a světelný paprsek okamžitě projede skrz spínač. Podle Razeru jsou příkazy hráčů díky nové klávesnici plněny až o třetinu rychleji než v případě tradičních mechanických tlačítek, což může být v praxi při hraní podstatná konkurenční výhoda.

V kompaktním těle se ukrývá výkonný herní notebook

Hardware

Díky kovovým stabilizátorům by měla být klávesnice až dvakrát odolnější než v případě konkurenčních mechanismů. Zástupci Razeru avizovali, že nová periferie by měla vydržet přinejmenším 100 miliónů stisků.

V zahraničí se herní laptop Blade 15 Advanced začne prodávat ještě před Vánocemi. Zda si jej budou moci nadělit pod stromeček také tuzemští uživatelé, není zatím známo. Otazník visí také nad pořizovací cenou.

Foto: archív výrobce

Klávesnicemi se světelnými paprsky budou vybaveny také notebooky.

Reklama

Výběr článků

Načítám