Hlavní obsah

Miňo Z-1/2G: kuriózní MP3 přehrávač s reproduktorem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

MP3 přehrávačů je na trhu nepřeberně. V poslední době nejčastěji narážíme na výrobky Apple, ale existují i jiní výrobci. Ne, nebude řeč o Sony, Creative a dalších. Podíváme se na miniaturní MP3 novinku z dílny Orava, která má vlastní reproduktor.

Článek

Potřebovali jste někdy přehrát zvuk ze svého MP3 přehrávače více lidem, či jste si jen chtěli poslechnout hudbu bez sluchátek na uších? Pak jste možná narazili u "empétrojky" na problém související s absencí reproduktoru.

Ten lze většinou dokoupit jako příslušenství, často však může dosahovat, či dokonce převýšit cenu přehrávače. Miňo Z-1/2G se chová v tomto směru jinak. Vedle zdířky pro sluchátka má ještě vlastní reproduktor. Jaká je kvalita vestavěného repráčku nevíme, chystáme se to však brzy zjistit.

Zařízení může vedle přehrávání audia či videa fungovat také jako bezpečné úložiště dat a stejně dobře zvládne prohlížení e-booků, obrázků, jako některé konkurenční přehrávače i Miňo obsahuje pár her a vestavěné FM rádio. Zajímavostí je režim Karaoke.

Pětačtyřiceti gramový přehrávač si poradí s MP3, WMA a WAV formátů, nevadí mu ani WMV a obrázkové BMP a JPEG. Údaje o skladbě, video či fotografie zobrazuje na 1,8" barevném LCD displeji. Nechybí ani možnost hlasového záznamu do formátů WAV v případě vysoké kvality, nebo do ACT. Rekordér může při nahrávání reagovat pouze na hlas, čímž se šetří prostor v paměti.

Orava nabízí svůj model s kapacitou 1 GB nebo 2 GB za 1500 Kč, resp. 1800 korun. Konkurencí mu jsou například Creative Zen Stone či nový iPod Nano.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám