Hlavní obsah

Logitech modernizoval postele pro notebooky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Logitech mění způsob, jakým lze používat notebooky doma i v kanceláři. Uvedl totiž nové stojánky Logitech Alto Connect a Alto Express, které doslova boří pravidla pro umístění laptopů. Původní stojánek Logitech Alto, z něhož novinky vychází, byl představen minulý rok.

Článek

Když se stojánky pro notebooky Alto postaví na stůl, posunou displej notebooku do výšky a vzdálenosti, která je pro oči optimální, a navíc vytvoří prostor pro pohodlnou a plnohodnotnou klávesnici a pro myš.

A protože je notebook zdvihnutý, stojánky Alto rovněž minimalizují kontakt s nepříjemným teplem, které notebooky vytvářejí, a zlepšují cirkulaci vzduchu k větráčku chlazení.

Kompaktní notebooky mají oproti tradičním stolním počítačům mnoho výhod, ale jejich používání není vždy pohodlné. Kromě toho, že notebooky mají menší klávesy, které jsou navíc směstnané k sobě, nutí často lidi, aby seděli v nepřirozených polohách, protože klávesnice a displej jsou navzájem spojené - takže se musejí hrbit při psaní nebo zaklánět hlavu, když chtějí číst text na displeji.

Na noteboocích se pracuje nejčastěji

Navzdory těmto omezením nedávná studie výzkumné společnosti GfK Custom Research prokázala, že 45 procent majitelů notebooků stráví týdně jejich používáním nejméně 16 hodin a že 70 procent uživatelů počítačů v domácnostech pracuje většinou na noteboocích.

"Lidé kupují notebooky v nevídaných objemech kvůli mnoha praktickým výhodám, které nabízejí, ale většina lidí nemyslí na fyzickou zátěž spojenou s kompaktní konstrukcí," řekl Denis Pavillard, viceprezident společnosti Logitech.

Rozložit stojánky pro notebooky Alto je snadné - ve skutečnosti u všech tří modelů netrvá jejich úplná příprava k použití déle než 30 sekund - a jsou proto skvělým doplňkem pro ty, kdo notebook často doma nebo v kanceláři přenášejí na různá místa. A stejně snadno se složí, což ocení lidé, kteří mají rádi, aby jejich notebook, když jej nepoužívají, byl uklizený.

Na rozdíl od dokovacích stanic nejsou stojánky pro notebooky Logitech Alto svázány s určitou značkou - lze je použít prakticky pro všechny typy notebooků. O stojánek se tedy mohou podělit i jednotliví členové rodiny, a to i když každý používá jiný notebook.

Do třetice všeho stojanovitého

Logitech Alto Connect

Logitech Alto Connect  je stojánkem pro notebook plus USB rozbočovač se čtyřmi porty ve tvaru písmene X. Jeden z těchto portů je umístěn na přední straně stojánku a umožňuje tak snadné připojení zařízení jako jsou například MP3 přehrávače nebo USB flash disky.

:. Logitech Alto Connect

Stojánek se rozloží jednoduše - dvě jeho nohy se přes sebe překříží do tvaru "X". Gumové podložky zajišťují, že notebook bude ve stojánku usazen bezpečně. Stojánek Alto Connect (asi 2000 Kč s daní) je kompatibilní s notebooky PC i MacBook.

Logitech Alto Express

Logitech Alto Express je z tvrzeného plastu s průsvitným povrchem. Express se skládá z jednoho kusu. Dvě gumové opěrky v přední části stojánku chrání notebook před sklouznutím a gumové patičky v zadní části stojánku jsou z polykarbonátu.

:. Logitech Alto Express

Vyklenutý tvar stojánku vytváří prostor pro uložení klávesnice a myši, když se právě nepoužívají. Stojánek Alto Express za necelých 900 korun je kompatibilní s notebooky PC, MacBook i MacBook Pro.

Logitech Alto

Nejvyšší z řady stojánků pro notebooky je Logitech Alto, který představuje řešení "vše v jednom", které nabízí samotný stojánek pro zvýšení displeje notebooku, klávesnici s plnou velikostí kláves a měkkou opěrkou pro zápěstí, víceúčelový USB rozbočovač a systém pro uspořádání kabelů.

Na rozdíl od klávesnice notebooků má klávesnice stojánku Alto numerickou část, tlačítka pro ovládání médií a hlasitosti jediným dotekem a 12 přídavných horkých kláves, jež poskytují rychlý přístup k oblíbeným aplikacím, složkám nebo webovým stránkám.

:. Logitech Alto

Stojánek pro notebook Alto se rozloží velmi snadno - otevře se jako kniha a odhalí tak na jedné straně klávesnici a na druhé rozkládací stojánek, USB porty a systém pro uspořádání kabelů. A stejně jednoduché je jeho složení - sklapne se do zavřeného tvaru, který je možné snadno uklidit nebo přenést jinam. Praktický USB rozbočovač lidem poskytuje možnost okamžitě připojit myš, USB flash disk, PC reproduktory nebo jiná zařízení. To vše za přibližně 3000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám