Hlavní obsah

Levnými mobily to nekončí. Realme vtrhlo do světa tabletů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po chytrých telefonech s atraktivní cenou se snaží mladá značka Realme, která na tuzemském trhu začala působit teprve zkraje letošního roku, uspět také v segmentu tabletů. Její prvotina se jmenuje jednoduše Realme Pad a stejně jako v případě smartphonů sází na atraktivní poměr cena/výkon.

Foto: archív výrobce

Realme Pad

Článek

Byla to právě společnost Realme, která zkraje letošního roku přinesla na český trh jako první výrobce 5G telefon s cenou pod pět tisíc korun. V červnu se pak ukázal model Realme 5G, který byl cenově nejdostupnějším smartphonem s extrémně výkonným čipsetem Snapdragon 888, aktuálně je k mání za 11 490 Kč.

Velmi agresivní cenu si čínský výrobce připravil před Vánocemi i pro svůj nejlepší chytrý telefon Realme GT Neo 2, se kterým se bude snažit konkurovat vlajkovým lodím zavedené konkurence. Ceny za základní paměťové provedení startují už na 11 999 Kč.

Foto: archív výrobce

Realme GT Neo 2 5G

Solidně vybavený smartphone ale není jedinou novinkou, kterou si podnik pro vánoční sezonu připravil. Na pultech obchodů se v těchto týdnech zabydlel také tablet Realme Pad, který se s cenou 5599 Kč chlubí titulem „nejtenčí a nejlehčí přenosné zařízení ve své cenové kategorii“.

Novinka váží pouhých 440 g a její tloušťka je jen 6,9 milimetru. Kovové tělo z hliníkové slitiny působí na dotek luxusním dojmem. Prošlo ultra jemným keramickým pískováním, na které navázalo leštění diamantovým řezacím procesem, po němž následovalo 40 dalších zjemňovacích procedur. Málokdo by patrně hádal, že jde o cenově dostupné zařízení.

Není to jen designové pozlátko. Realme GT Master Edition potěší i hráče

Testy

Dalším nej se chlubí displej, v dané cenové kategorii je totiž nejjasnější. Díky tomu by měla být 10,4“ obrazovka dobře čitelná i na ostrém slunci. Panel mimochodem nabízí rozlišení 2000 x 1200 pixelů a 82,5% poměr k tělu, rámečky okolo dotykové plochy jsou tedy opravdu tenké.

Srdcem tabletu je osmijádrový procesor Helio G80 s dvěma jádry A75 a grafickým čipem ARM Mali-G52 2EEMC2, který podporuje MediaTek Hyper Engine. Operační paměť o velikosti 4 GB doplňuje úložiště o velikosti 64 GB.

Velkou výhodou je i obří baterie s kapacitou 7100 mAh, díky které výrobce slibuje výdrž v pohotovostním režimu až 65 dní. Nechybí ani reverzní nabíjení, díky kterému můžete bezdrátově nabít například telefon nebo sluchátka.

Realme Pad se chlubí také čtyřmi reproduktory s podporou Dolby Atoms, které jsou certifikovány standardem Hi-Res. Vepředu i vzadu se nachází 8Mpx fotoaparát.

Foto: archív výrobce

Realme Pad

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám