Hlavní obsah

Levný tablet Kindle Fire je vyprodaný, Amazon chystá příchod nového modelu

Novinky, zgl

Společnost Amazon vyprodala počítačové tablety Kindle Fire, které se snažily u zákazníků zabodovat především atraktivní cenou. Místo doplnění skladových zásob však zástupci podle neoficiálních informací plánují v následujících dnech odhalit jeho vylepšenou podobu, uvedl server Cnet.

Foto: SHANNON STAPLETON, Reuters

Kindle Fire

Článek

„Kindle Fire je vyprodán, ale máme do budoucna vzrušující plány. I nadále budeme nabízet našim zákazníkům nejlepší hardware, nejlepší ceny, nejlepší zákaznický servis a nejlepší ekosystém obsahu,“ uvedl výkonný ředitel Amazonu Jeff Bezos.

Aktuálně nabízená první generace tabletu Kindle Fire se v Česku prodává za pět a půl tisíce korun, v zahraničí ještě o více jak tisícovku levněji. Má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů a dvoujádrový procesor. Hmotnost jen mírně přesahuje 400 gramů a tloušťka je jen 11 mm. K internetu se připojuje pouze pomocí WiFi sítí.

Nové varianty tohoto tabletu se od sebe budou podle serveru AllThingsD lišit především úhlopříčkou displeje. K dispozici bude sedmipalcová a 8,9palcová verze s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Obě varianty se pak budou prodávat buď s WiFi nebo 3G modulem pro přístup na internet. K dispozici tak budou čtyři různé konfigurace.

Trh zaplaví levné tablety

Nové tablety od Amazonu by se měly začít prodávat už v průběhu třetího kvartálu letošního roku, lákat by měly opět na příznivou cenu. Na rozdíl od první generace ale budou mít vážnou konkurenci. Nový tablet Surface od Microsoftu, který by se měl začít prodávat na přelomu října a listopadu, bude také cenově velmi výhodný – stát by měl pouze čtyři tisíce korun. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Řeč je o základní verzi postavené na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony. Prodávat se bude ale také výkonnější varianta za 16 tisíc, která bude konkurovat především ultrabookům.

Za pět tisíc korun by se pak měl podle některých zahraničních zdrojů prodávat také iPad Mini, který by měl být vybaven 7,85palcovým displejem. Žádné bližší informace o něm ale nejsou zatím známy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám