Hlavní obsah

IPad Pro se začne prodávat v listopadu. A to i v Česku

Novinky, ort

Společnost Apple pravidelně své novinky prodává nejprve v USA a v dalších vybraných zahraničních státech, teprve o několik týdnů později se dostávají i na další trhy. S iPadem Pro ale udělá výjimku. Největší tablet v historii amerického počítačového gigantu se začne prodávat v Česku v listopadu, tedy stejně jako v USA.

Foto: repro Apple

Oficiální stránky Applu prozrazují, že nový iPad Pro se začne v Česku prodávat v listopadu.

Článek

Vyplývá to z informací na oficiálních stránkách společnosti Apple, kde je jasně uvedeno, že přístroj přijde v listopadu. Přesný den ale zástupci amerického počítačového gigantu neprozradili. Jisté je nicméně to, že novinka bude dostupná ještě před Vánocemi.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Apple iPad Pro

Oficiálně dosud nebyly ohlášeny ani prodejní ceny iPadů. První tuzemští prodejci již ale novinku nabízejí v rámci předobjednávek, čímž zároveň odhalují i ceny. Je možné, že ve výsledku budou nepatrně odlišné, v zásadě by ale měly sedět.

Ceny základního iPadu Pro s 32GB pamětí začínají podle Zboží.cz na částce 29 990 Kč. Za vrcholný 128GB model pak zájemci zaplatí 36 990 Kč.

Co umí iPad Pro

Apple iPad Pro má displej s úhlopříčkou 12,9 palce a rozlišení 2732 x 2048 pixelů. Doposud přitom Apple u svých tabletů nabízel pouze 9,7 nebo 7,9palcové obrazovky. Proti iPadu Mini je tak novinka téměř dvakrát tak velká.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Pro pohodlnější ovládání proto bude k novince Apple nabízet speciální stylus, který by měl svou přesností dostačovat i profesionálním grafikům. K modelu iPad Pro bude možné dokoupit také speciální obal, který má sloužit jako klávesnice.

Uvnitř tabletu tepe nový procesor Apple A9X, který je podle zástupců Applu 1,8krát rychlejší než předchozí generace. Grafický výkon má u novinky narůst dvojnásobně. Z výbavy iPadu Pro se sluší vyzdvihnout také osmimegapixelovou kameru či podporu rychlých datových přenosů LTE. Potěší také přítomnost hned čtyř reproduktorů pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám