Hlavní obsah

Intel otevře v Evropě první výzkumné centrum na podporu inovačních myšlenek

Novinky, Miloslav Fišer

Společnost Intel plánuje v Evropě otevřít celkem dvě nová inovační centra, která budou mít za úkol najít a podpořit zajímavé myšlenky založené na informačních a komunikačních technologiích. První centrum Intel Open Lab Munich bude stát v německém Mnichově.

Foto: Profimedia.cz

Inovační centra v Evropě budou koordinovat více než 800 specialistů v 18 laboratořích.

Článek

Cílem laboratoře je podpořit zajímavé myšlenky založené na informačních a komunikačních technologiích v Evropě. Bez ohledu na to, jestli bvýzkum a vývoj realizováný v Intelu nebo v rámci společných výzkumných programů se zástupci průmyslové a akademické sféry.

"Závazek společnosti Intel podporovat evropský výzkum z Mnichova jen podtrhuje fakt, že Bavorsko je jednou z technologicky nejvyspělejších oblastí Evropy," řekl Horst Seehofer, zemský ministerský předseda německého státu Bavorsko.

"Množství mezinárodních společností, špičkových univerzit a nových hi-tech a nejmodernějších technologických firem vytváří ideální prostředí pro inovace,“ dodal Seehofer.

Nová laboratoř v Mnichově bude úzce spolupracovat se svou sesterskou laboratoří v irském Leixlipu. Obě centra budou koordinovat více než 800 specialistů v 18 laboratořích a aktivity výzkumné a vývojové sítě společnosti Intel v Evropské unii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám