Hlavní obsah

IFA 2019: Puma uvede své první chytré hodinky v listopadu

Berlín

Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma v listopadu uvede na trh své první chytré hodinky. Firma nové zařízení představila tento týden na berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA, informoval server CNBC.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky od společnosti Puma

Článek

Hodinky budou využívat verzi operačního systému Android pro nositelná chytrá zařízení Wear OS a budou stát 275 dolarů (zhruba 6400 Kč). Budou tak levnější než hodinky Watch Series 4 společnosti Apple, jejichž cena se pohybuje kolem 400 dolarů, upozorňuje CNBC.

Popularita nositelné elektroniky neustále roste. Je to i díky tomu, že výrobci uvádějí neustále nové modely, které často přinášejí vylepšené funkce. Přitom další zajímavé kousky se chystají v dohledné době do prodeje.

Nejrůznější fitness náramky, sporttestery či chytré hodinky jsou na pultech obchodů již několik let. Větší popularity se ale dočkávají až v posledních dvou letech.

Nositelná elektronika má různá zaměření. Například fitness náramky se snaží monitorovat zdravotní stav a kondičku, chytré hodinky zase dovedou přenášet data z telefonů a tabletů, a dokonce v některých případech i telefonovat. Zobrazování času je u nich až druhotnou funkcí.

Foto: archív výrobce

Chytré hodinky od společnosti Puma

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám